Advert
Advert
Advert

BAŞKAN BOZKURT: SEN HESAP DA BİLMİYORSUN ÖZCAN!

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Özcan Ulupınar’ın hesap kitap bilmediğini, söyledi.

BAŞKAN BOZKURT: SEN HESAP DA BİLMİYORSUN ÖZCAN!
Bu içerik 844 kez okundu.
Advert

  Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Özcan Ulupınar’ın hesap kitap bilmediğini, söyledi.

   Devrek Belediyesi’ni karalamak, kamuoyu önünde küçük düşürmek amacıyla, “belediyenin borç batağında” olduğunu söyleyen Özcan Ulupınar’a, Başkan Çetin Bozkurt’tan yanıt: “Sen hesap kitap da bilmiyorsun Özcan, öğrende gel.”

     Başkan Çetin Bozkurt, “Devrek Belediyesi borç batağında” diye konuşan Özcan Ulupınar’a, 15. Yüzyılda yaşayan bilge Molla Lütfi’nin, “Hendese (Matematik) bilmeyen Kadı(hakim)’nın yargısı (kararı) salih (geçerli) olmaz!” sözünü hatırlattı.

     Başkan Bozkurt açıklamasını şöyle sürdürdü:

     “Şimdi çıkmış Özcan Ulupınar, belediyenin borç batağı içinde olduğu yalanına sığınıyor. Biraz hesap kitap bilse bu yalanları söylemeye utanır. Her zaman olduğu gibi bu halka doğruları söylümiyor, yalan dolan üzerine siyaset yapıyor ama mayası tutmuyor. Bilge ne güzel söylemiş, ‘Hendese (Matematik) bilmeyen Kadı(hakim)’nın yargısı (kararı) salih (geçerli) olmaz!’ Özcan’ın hesapları da geçerli değil çünkü gerçek değil.

     Biz, 2019 yılında belediyeyi 54 milyon borçla devraldık, 2024 yılında yaklaşık 130 milyon borcumuz var. Bu borcumuzun dağılımı da şöyle; 54 Milyon Lirası Vergi ve SGK’ye, 30 Milyon Lirası kendi şirketimize ve 3,7 milyon lira İller Bankasına.

     Düşünün 2019 yılında Dolar 6 TL, 2024 yılında ise Dolar 33 TL. Dolar 5,5 kat arttı. Belediyeyi bize bıraktıkları zamanki kur’u günümüzdeki kura vurduğumuzda,

297.000.000 TL borçla devralmışız. Bunu hiç söylemiyor Özcan. Bu ülkede 22 yıldır iktidar olan bunlar. Bu dolar neden arttı, biz mi arttırdık? Bunun da hesabını versin Özcan, bununda?

     Bizim toplam borcumuz bugün yaklaşık 130.000.000 TL. Onların bize bugünkü anlamda bıraktıkları borç ise 297.000.000 TL. Bundan düşün bugünkü borcumuzu, Bırakın zarar etmeyi tam tersi, biz belediyeyi 167.000.000 TL. kara geçirmişiz.”

      Göreve geldikleri 2019 yılında 1 ekmeğin fiyatının 1.25 TL olduğunu bugün ise 10 TL. olduğunu hatırlatan Başkan Çetin Bozkurt, ”Bunlar ülkeyi yangın yerine, insanımızı da açlığa sefalete mahkum ettiler. Ekmek 8 kat, kur 5,5 kat artmış. 1 metre kare taşın düzenleme maliyeti 34 kat artmış ve 211 bin metrekare yol yapmışız. Bunlar neyle yapıldı? Bir de biz 5 yıllık görev süremiz içinde pandemi, sel gibi  çok büyük felaketler geçirdik. Sadece selde devlet rakamlarına göre, belediyemizin alt ve üst yapılarında 48 milyon liralık zarar oluştu. Bu zararı gidermek için 96 milyon TL. paramız gitmiş. Bütün bunlar resmi bilgiler. Özcan çıkmış, belediye borç batağında diyor. Ama bir şeyi unutuyor, biz onun gibi tabur giderken, heyelanda, selde itfaiye binasındaki özel odamıza kapanmadık. Beş yılda İşkur’dan belediyemize bir personel bile verdirtmedi Özcan’ın iktidarı. İktidar partisi olduğu halde Devrek’te hangi hizmetini vatandaşımız hatırlıyor? Çıkmış devletin yaptığı kamu kurum binalarını kendi döneminde yapıldığını söylüyor. Devlet elbette bu binaları yapacak, yapmak zorunda. Kendisinin Devrek’te yaptığı bir şey olmayınca bunları sayarak halkımızı kandırıyor. Yani iki dönem başkanlık iki dönem milletvekilliğini  bir eli yağda bir eli balda yapmış ama ŞELALE başkanı olmayı becerebilmiş bir Özcan diğer yanda 5 yılının 2,5 yılında pandemi ve sel felaketi yaşamış ve eserler ortaya koymuş Çetin Bozkurt var!” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR