Advert
Advert
Advert

"BEN İSMAİL DOĞMUŞUM KOMUTANIM"

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında vatanı uğruna gözlerini kırpmadan can veren şehitlerimiz anıldı.

Bu içerik 312 kez okundu.
Advert

 -Sercan KAPUSUZ-

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında vatanı uğruna gözlerini kırpmadan can veren şehitlerimiz anıldı.

  Devrek’te 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.Türk halkı için oldukça önemli olan Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, her sene olduğu gibi bu sene de Türkiye'nin dört bir yanında ve Devrek'te büyük bir minnetle başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimiz anıldı.

  Devrek Cumhuriyet Alanı'nda sabah düzenlenen anma programında Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunumundan sonra tören Atatürk Kültür Merkezi (AKM) salonunda devam etti.

  18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü, Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu programla kutlandı. Atatürk Kültür Merkezi salonunda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni gürkan Şahin yaptı.

  Şahin'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için düzenlen yarışmlarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verilidi. Ödül törenin sonrasında programda18 Mart ile ilgili şiirler okunup kısa sineviyzon gösterisi yapıldı. Hazırlanan sinevizyon sunumunda Çanakkale’yi anlatan videonun ardından Devrekli olmak üzere birçok şehidimizin isimleri ve fotoğrafları gösterildi.

  Sunulan sinevizyon sonrası Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo izleyelerin beğenisini kazanırken bir öğrencinin kınalı askerlerlerin ben "İsmail Doğmuşum Komutanım " sözleri izleyenleri duygulandırdı. Oratoryo gösterisinin sonrası kutlama programı son buldu.

  Törene; Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dinar, Askerlik Şubesi Başkanı Astsubay Kd. Çavuş Ömer Bilen, Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Dinçer Altaş, Devrek Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Çetin Bozkurt, AKP Devrek Belediye Başkan Adayı 24. ve 26. Dönem Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, İYİ Parti Devrek Belediye Başkan Adayı Orhan Küçükkaya, SP Devrek Belediye Başkan Adayı Mustafa Taşçı, İlçe Emniyet Müdürü Mahir Yücetürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İl Genel Meclis Üyeleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR