Advert
Advert
Advert

"ŞEHİTLERİMİZ, BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK SERGİLEMİŞLERDİR"

Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü nedeniyle Zonguldak Valiliği nedeniyle Şehitlik Anıtı önünde çelenk töreni düzenlendi.

Bu içerik 321 kez okundu.
Advert

Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü nedeniyle Zonguldak Valiliği nedeniyle Şehitlik Anıtı önünde çelenk töreni düzenlendi.

Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yılı nedeniyle Zonguldak Valiliği önünde çelenk sunum töreni düzenlendi. Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediye Başkanlığı, Zonguldak Şehit Aileleri Derneği çelenkleri Atatürk Anıtı’na bırakıldı.  Saydı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz kürsüye geldi.  Ardından Vali Hacıbektaşoğlu, Şehitlik anı defterini imzaladı.

  Vali Hacıbektaşoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada; “Bugün Türk milletinin bağımsızlık ve mücadele zaferinin yıl dönümü. Kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 18 Mart, Türk milletinin bağımsızlık azmiyle dolup taştığı ve gösterdiği eşsiz bir mücadeledir. Şehitlerimiz, büyük bir kahramanlık sergilemişlerdir. Canlarını, milletleri ve nesilleri için feda ettiler. Tarih boyunca unutulmayacak bir olaya imza attılar. Bizlere düşen görev onların bu emanetine sahip çıkmak ve bu duyguları yaşatmaktır.” dedi.

konuşmaların ardından tören Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmamhatip Lisesi’nde devam etti. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Arkasından, ‘Çanakkale’ başlıklı video gösterimi yapıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı; Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi öğretmenlerinden Hüsnü Bayraklı yaptı. Resim, şiir ve kompozisyon dallarında derece alan öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Öğrencilerin ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiirinden okuduğu mısralar, salondaki vatandaşların gözlerini doldurdu. Ardından; Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, ‘Çanakkale Er Meydanı’ konulu tiyatro gösterisini sergiledi. Alkışlarla karşılanan gösterinin hemen arkasından da Çanakkale Türküleri korosu yapıldı. ‘Çanakkale Geçilmez’ oratoryosunun ardından program alkışlarla sona erdi.

  Programa; Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ile eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Vali Yardımcıları  Turgut Subaşı ve Mehmet Türk, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Baro Başkanı Türker Kapkaç, Şehit Aileleri mYardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Cantaş, protokol üyeleri,  siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, STK temsilcileri öğrenciler ve veliler katıldı.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR