Advert
Advert
Advert

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

Devrek'te bulunan bütün şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi.

   ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
Bu içerik 317 kez okundu.
Advert

   -Sercan KAPUSUZ-

   Devrek'te bulunan bütün şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi.

   18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla Devrek'te bulunan bütün şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi.18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla, Devrek Kaymakamlığı tarafından Devrek Öğretmenevi'nde şehit aileleri ve gazilere iftar düzenlendi.

   Devrek Öğretmenevi'nde verilen iftara, Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dinar, Askerlik Şubesi Başkanı Astsubay Kd. Çavuş Ömer Bilen, Devrek Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Çetin Bozkurt, AKP Devrek Belediye Başkan Adayı 24. ve 26. Dönem Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, İYİ Parti Devrek Belediye Başkan Adayı Orhan Küçükkaya, SP Devrek Belediye Başkan Adayı Mustafa Taşçı, ilçede görev yapan idari ve mülki amirler ile şehit aileleri, yakınları ve gaziler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilahiler okundu, dualar edilerek oruçlar açıldı.

   Şehit aileleri ve gaziler ile iftar programında bir araya gelen Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, “18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü münasebetiyle bugün bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bizler bu topraklarda hep var olma mücadelesi verdik. Ve bu topraklarda birçok medeniyet kuruldu. Hep o medeniyetlerden sonra geriye dönüp baktığımızda biz şey kalmadığını görüyoruz. Ama bu millet hep bu topraklarda var oldu ve var olmaya devam edecek.

  Çanakkale'de malumunuz iki yüz elli bin kişi şehit verdik. Orada çok büyük kahramanlıklar var. Adeta mermilerin birbirine çarpıştı. İnsanlar birbiriyle çok yakın dereceden savaştığı bir cephe ve o cephede bizler millet olarak yediden yetmişe savaştık.

  Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, çoluğuyla, çocuğuyla biz hep o cephelere koştuk, o cephelerde vardık. Ve atalarımızdan bu mirası devraldık ve bu mirasa en iyi şekilde de sahip çıkmak zorundayız. Çocuklarımıza, evlatlarımıza en iyi şekilde anlatmak zorundayız. Ve o yüzden bizlere, büyüklerimize çok büyük görevler düşüyor. Nesillerimizi iyi yetiştirebilmek adına çok büyük sorumluluklar düşüyor.

  Bu duygu ve düşüncelerle tekrardan hepinize teşekkür ediyoruz, şükranlarımı sunuyorum Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin diyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun"dedi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR