Advert
Advert
Advert

DEMİRTAŞ: ÖZGÜR BASIN, ÖZGÜR TOPLUM!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

DEMİRTAŞ: ÖZGÜR BASIN, ÖZGÜR TOPLUM!
Bu içerik 1375 kez okundu.
Advert

   CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında özgür bir toplum olabilmenin ancak özgür basınla mümkün olacağına dikkat çeken CHP’li Demirtaş, gazeteciliğin günümüz Türkiye’sinde hakkıyla yapılabilen en zor meslek olduğunu vurguladı.

TOPLUM DOĞRU BİLGİLENMİYOR!

   Gazeteci, toplumun doğru bilgiye ulaşmasında aracı olan, tarafsızlığından şüphe duyulmayan, toplumsal sorumluluğu yüksek bir meslektir. Ne yazık ki düşüncenin suç sayıldığı, basının iktidar tarafından abluka altına alınmaya çalışıldığı, haksız gerekçelerle 178 gazetecinin cezaevlerinde tutulduğu zor bir süreçten geçiyoruz. Özellikle son dönemde AKP İktidarınca en çok müdahale edilen ve baskı altına alınmaya çalışılan meslek gazetecilik olmuştur. Tam da bu nedenle 2017 yılı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye, bir önceki yıla göre 4 sıra daha gerileyerek 180 ülke arasında 155’inci sırada yer almıştır. AKP İktidarının halktan gerçekleri saklamasına aracılık etmeyen, mesleğini onurlu bir şekilde yapmayı her şeyin üstünde gören sorumluluğunun farkında olan pek çok gazeteci  bu nedenle mesleğini kaybetmiştir.

   Bunun yanında yerel basındaki gazeteciler de zor koşullar altında görev yapmaktadır. Gelecek kaygısı taşıyan yerel gazetecilerin sosyal güvenlikleri ile ilgili sorunlarının olduğu da bilinmektedir. Yıllardır kentleriyle, ilçeleriyle bütünleşmiş yerel gazetelerin kapılarına kilit vurulmaktadır.

ONURLU BASIN EMEKÇİLERİMİZE SELAM OLSUN!

   Tarafsız, özgür, meslek ve ahlak kurallarına bağlı basın emekçilerimizin özverili çalışmaları ile demokrasimizi koruyacak ve kalıcı hale getireceğiz. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tarafsızca haber yaptığı için iktidar baskısı ile işsiz bırakılan, baskı gören, tutuklanan, hapsedilen tüm gazetecilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

   Bu duygularla, başta CHP İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu olmak üzere her şartta onurunu koruyarak baskılara boyun eğmeyen gazetecilerimizi selamlıyor, mesleğinin gereğini yapmaya çalışan basın emekçilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR