Advert
Advert
Advert

DEVREK SYDV’DEN 1MİLYON LİRALIK YARDIM

DEVREK SYDV’DEN 1MİLYON LİRALIK YARDIM
Bu içerik 3779 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ / Yasemin ALTUN

    Devrek Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)  2018 yılının ilk dört aylık döneminde ihtiyaç sahibi olan kişilere 1 milyon 272 bin 277 TL yardım yaptı.

    Devrek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Devrek’te muhtaç ailelere yardım elini uzatmaya devam ediyor.

    2018 yılının ilk dört ayında 140 aileye toplamda 84 ton kömür dağıtımı yapan Devrek SYDV,  337 aileye 63 bin 950 TL değerinde gıda yardımı, şartlı eğitim yardımı, Şartlı sağlık yardımı, aile yardımı, gebelik yardımı, eğitim yardımı, ev eşyası yardımı,muhtaç asker ailesi yardımı, eşi vefat eden kadınlara yönelik yardım, engelli yakınlarına yardım, engelli aylığı, yaşlı aylığı, öksüz yetim yardımı,  yabancılara yönelik sosyal uyum yardımı, ev onarım yardımı, diğer sağlık yardımları, prefabrik ev yapımları olmak üzere 1 milyon 272 bin 277 TL yardım yaptı.

    Yapılan yardımlarla ilgili Devrek Kaymakam vekili Çaycuma Kaymakamı Serken Keçeli yaptığı açıklamada: “Devrek’te ihtiyaç sahibi olan insanlara vakfımızın imkanları doğrultusunda yardımlarımızı yapmaya çalışıyoruz.  Yardımlarımızın başında kömür yardımı en çok yaptıklarımız arasında yer alıyor. 2017 yılı Eylül Aralık döneminde ihtiyaç sahibi ailelere 991 ton kömür yardımı yaptık.  2018 yılı Ocak Nisan dönemi olan ilk dört aylık dönemde ise yine ihtiyaç sahibi ailelere 84 ton kömür yardımı yapıldı.

     Kömür yardımı dışında gıda yardımı olarak 337 haneye yaklaşık 63 bin 950 TL yardım yapıldı. Biz sadece gıda ya da kömür yardımı yapmıyoruz ihtiyaç sahibi olan aile veya kişilere nakdi, ayni yardımlarımızda var. Eşi vefat etmiş herhangi bir geliri olmayan muhtaç olan bayanlara iki ayda bir olmak üzere 550 TL nakdi yardım yapmaktayız. Yılın ilk döneminde 42 bayan bu yardımlarımızdan faydalandı. İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımız ve yakınlarına yönelik nakdi ve ayni yardımlarımız mevcut. Devrek’te nakdi olarak bu imkandan yararlanan 584 kişi var. Engelli vatandaşlarımıza yapılan yardım aylık şeklinde ve engelli vatandaşımızın engel durumuna göre belirlenmekte. 65 yaş üstü emekli olamamış, sigortası olmayan vatandaşlarımıza da aynı şekilde yardımlarımızı yapıyoruz. 132 kişiye üç ayda bir 797 TL yaşlı aylığı adı altında yardım yapmaktayız.

    Okuyan fakat ailesinin geliri ve sigortası olmayan öğrenci kardeşlerimize de yardımlarımız oluyor. Fakat bu yardımız bir şartı var okulda 4 gün den fazla devamsızlığı bulunmayacak ve yılsonunda sınıfını geçmek kaydı ile yardımlarımızdan faydalana biliyor. Şartları yerine getiren erkek öğrencilere aylık 35 TL, kız öğrencilere ise 40 TL yardım yapmaktayız. Kız öğrencilerin okuması için bu şekilde pozitif ayrımcılık yapılmakta.

Bu yıl içerisinde ayni olarak Eğerci’de ihtiyaç sahibi bir ailemize prefabrik ev yardımı yaptık. Ailenin evi oturulamayacak ve tadilat yapılmayacak kadar kötü durumdaydı. Vakıf olarak bizde ailemize prefabrik ev şeklinde yardım yaptık.

Yardımlarımızı sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapmıyoruz. Devrek’te Suriye’ den gelen mülteci ailelerimiz var. Bu ailelerde iş ve sigorta gibi nedenlerden ötürü ihtiyaç sahibiler. Şuan için dört mülteci aileye 7 bin 440 TL yardım yaptık. Biz SYDV olarak ihtiyaç sahibi insanlara vakfımızın imkanları doğrultusunda yardım etmeye çalışıyoruz ve çalışacağız.’dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR