Advert
Advert
Advert

6 BİN 200 ÖĞRENCİ YARIN LGS SINAVINA GİRECEK

 6 BİN 200 ÖĞRENCİ YARIN LGS SINAVINA GİRECEK
Bu içerik 2442 kez okundu.
Advert

 

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselere yerleştirmede bu yıl ilk kez uygulanacak ve isteğe bağlı girilecek Liseye Geçiş Sınavı (LGS), yarın saat 09.30'da başlayacak.

    Merkezi sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Öğrencilerin isteğe bağlı gireceği  sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru yöneltilecek. Sınavın birinci bölümü saat 09.30'da, ikinci bölümü ise saat 11.30'da başlayacak. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci bölümde de sayısal alandan 40 soru yöneltilecek ve bu bölüm 60 dakika sürecek.

    Yarın yapılacak merkezi sınavın sonuçları ise, 22 Haziran'da açıklanacak.

   Zonguldak il genelindeki 22 okulda, 6 bin 200 öğrenci sınava girecek.

VELİLERDEN İSTEK VAR

    Öte yandan, çocukları sınava girecek veliler, seçim atmosferinin yaşandığı bu günlerde sınavların yapılacağı saatler arasında siyasi partilerin yüksek sesle propaganda çalışması yapmamalarını istediler.

   Siyasi partilere çağrıda bulunan veliler, “Çocuklarımızın geleceği için çok önemli olan bu sınav süresince siyasi partilerin yüksek sesle müzik yayını yapmamalarını istiyoruz. Siyasi partilerimizin bizlerin bu isteğimize karşılık vermelerini bekliyoruz” dediler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR