Advert
Advert
Advert

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA MEZUNİYET SEVİNCİ

Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu (DMYO)'da 2017-2018 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA MEZUNİYET SEVİNCİ
Bu içerik 2576 kez okundu.
Advert

 

 

    -Sercan KAPUSUZ-

    Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu (DMYO)'da 2017-2018 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

   DMYO 2017-2018 akademik yılında 10 bölümden yaklaşık 350 öğrencisini mezun etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törenin açılış konuşmalarına geçildi. Devrek Meslek Yüksekokulu 2017-2018 akademik yılı Mezunları adına Aşçılık Programı mezunu Mustafa Keser konuşma yaptı. Mezun öğrenciler adına konuşmasını yapan Keser’in ardından törenin açılış konuşmasını yapmak üzere Devrek Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kesikoğlu kürsüye davet edildi. Yüksekokul Müdürü Kesikoğlu’nun konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı’da  bir konuşma yaptı.

   Rektör Çufalı yaptığı konuşmasında şunları söyledi: ‘ 1992 yılında üniversite olduk, o zamandan bu güne gelişerek büyüdük ve büyümeye sizin sayenizde devam ediyoruz. Üniversite olarak 1000’e yakın yabancı öğrenci ve öğretim görevlisine eğitim veriyor onlardan eğitim alıyoruz. Aldığımız eğitimler ve verdiğimiz eğitimler sayesinde Antartika’ya kadar uzanan bir üniversite olmayı başardık. Yaptığımız çalışmalar sayesinde bir marka olduk.

   Devrek’in bende yeri bende ayrıdır. Devrek’te olmak, burada sizlerle olmak ayrı bir mutluk.7 yıl Devrek’te okudum, 1983’te Devrek’ten ayrıldım fakat kopamadım. Buraya gelen  zor ayrılır, ayrılsa bile illa gezmeye gelir.

  Siz bugün buradan mezun oluyorsunuz. Mezun olurken elinizde bir mesleğiniz ile gidiyorsunuz. İş hayatında ve hayatınızda kendinize güvenin. Gelecek hayatınızı kendiniz şekillendireceksiniz. Kendinizi geliştirin yabancı dil öğrenin, sosyal çevrenizi genişletin ve özellikle yurtdışı bağlantılar kurun. Birebir bağlantılarınız olsun, yazın konuşmaya çalışın bize cevap vermezler demeyin ummadığınız anda ve kişilerden cevap gelebilir. Şimdiden sizleri tebrik ediyorum ve hayatınızda başarılar diliyorum’ dedi.

   Konuşmaların ardından yüksekokulu ve programlarını derece ile bitiren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Tüm öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından mezunlar yemin etti. Öğrenciler müzik eşliğinde keplerini fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladılar.

  Tören sonrası Rektör Çufalı, Yüksekokul Müdürü Kesikoğlu, öğretim görevlileri ve Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ile sohbet etti. Sohbet sırasında yüksekokul, çevresi ve ulaşım için yapılması düşünülen köprü hakkında bilgi aldı. Çufalı Devrek’e getirilmesi düşünülen Adalet Meslek Yüksekokulu hakkında gerekenin neyse yapıldığına değindi.

 Devrek Meslek Yüksekokulu Spor Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Devrek Kaymakam Vekili Mehmet Soylu, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Koparan, İlçe Emniyet Müdürü Selim Karartı, akademik ve idari personel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenci aileleri katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR