Advert
Advert
Advert

BUĞDAYLAR GÜNEŞ DEĞİRMENİNDE ÖĞÜTÜLECEK

Zonguldak’ın en faal kooperatifleri arasında yer alan SS Devrek Merkez Dedeoğlu ve Çolak Pehlivanlar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yeni bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

BUĞDAYLAR GÜNEŞ DEĞİRMENİNDE ÖĞÜTÜLECEK
Bu içerik 3792 kez okundu.
Advert

 

 

 Zonguldak’ın en faal kooperatifleri arasında yer alan SS Devrek Merkez Dedeoğlu ve Çolak Pehlivanlar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yeni bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Devrek Güneşi markasıyla ürün üreten kooperatifin hedefi doğal ürünleri doğal ortamda üretmek. 

 Yerli buğday tohumu eken Devrek Merkez Dedeoğlu ve Çolak Pehlivanlar köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi  su değirmeni vasfında çalışan değirmen elde etmek için güneş enerjisiyle çalışan değirmen projesi yaptı.

 MARKAMIZ DEVREK GÜNEŞİ

 Devrek İlçesinde faaliyet gösteren SS Devrek Merkez Dedeoğlu ve Çolak Pehlivanlar köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi  Başkanı Saniye Uysal “Buğday Daneleri” ismini verdikleri Güneş enerjisiyle çalışan değirmen projesinin onaylandığı söyledi. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından kabul edilen ve onaylanan güneş enerjisiyle çalışan değirmen projesi dokuz ay sonra hayata geçeceğini söyleyen Kooperatif Başkanı Saniye Uysal,  “ Projemizin ismi 2017 yılında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) “Buğday Daneleri” Kooperatifteki kadınların kendi değirmenlerini elde etmesine yönelik bir proje başlattık. Kendi buğdayımızı kendimiz üretmemiz için geliştirdiğimiz bir projeydi. Projemiz Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından kabul oldu. Projemizin dokuz ay süresi var ve bu süre sarfında alt yapısını hazırladığımız için faaliyete geçmesini bekliyoruz. Güney enerjisiyle çalışan su değirmeni vasfında çalışan bir değirmen olacak. Değirmen faaliyete geçtiğinde kendi kooperatifimizin ham maddesini kendimiz üretmiş olacağız. Kendi ektiğimiz buğdaylardan unumuzu elde edeceğiz. Ham maddeyi mamul maddeye çevireceğiz” dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM