Advert
Advert
Advert

2018 ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Devrek’te 2018 üretim yılına ilişkin çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvuru süresi uzatıldı.

2018 ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI
Bu içerik 942 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek’te 2018 üretim yılına ilişkin çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvuru süresi uzatıldı. 2018 üretim yılı ÇKS kaydını 30 Haziran 2018 tarihine kadar yaptıramayan çiftçilerin yaşadığı mağduriyeti gidermek için 2018 üretim yılı müracaat süresi 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzattı.

 'Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik', Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe eklenen geçici madde ile 2018 üretim yılına ilişkin başvurularını 30 Haziran 2018 tarihine kadar yapamayan çiftçiler, söz konusu üretim yılına ilişkin çiftçi kayıt başvurularını 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabilecek.  

  Çiftçilerin yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve fark ödemesi gibi tarımsal desteklerden yararlanabilmeleri için çiftçi kayıt sistemi başvurularını ya da kayıt güncellemelerini gerekli belgelerle 31 Aralık 2018 tarihine kadar bağlı oldukları Tarım İlçe ve Orman Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir

 ÇKS başvurusu bulunmayan üreticiler yıl içindeki mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve fark ödemesi gibi tarımsal desteklerden yararlanamıyor. ÇKS başvurularında üreticilerin Ziraat Odalarından 'Çiftçi Belgesi' alma zorunluluğu var. Alınan Çiftçi belgelerinde '2018 ÇKS başvurusu için geçerlidir' ibaresinin yer almasına dikkat edilmelidir. Çiftçiler uzatılan bu süreyle birlikte tekrar mağduriyet yaşamamak için başvurularını ve belgelerini zamanında teslim etmesi gerekmekte.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR