Advert
Advert
Advert

HER AY YENİ BİR SANAT DALI ÖĞRENİYORLAR

Avrupa'daki okullar için oluşturulan "eTwinning" topluluğuna katılan Devrek Misak-ı Milli İlkokulu, ‘Türk Kültürünü Oluşturan Desenler, Motifler Yeni Neslin Ellerinde Şekilleniyor’ Projesi kapsamında su kabağı işlemeciliğini öğrendi.

HER AY YENİ BİR SANAT DALI ÖĞRENİYORLAR
Bu içerik 1725 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

  Avrupa'daki okullar için oluşturulan "eTwinning" topluluğuna katılan Devrek Misak-ı Milli İlkokulu, ‘Türk Kültürünü Oluşturan Desenler, Motifler Yeni Neslin Ellerinde Şekilleniyor’ Projesi kapsamında  su kabağı işlemeciliğini öğrendi.

 HER AY YENİ BİR SANAT DALI

 Okuldaki öğrencilerinin her ay farklı bir sanat dalını öğrenmeleri için harekete geçen Misak-ı Milli İlkokulu yöneticileri ve 3B sınıf öğretmeni Betül Akçabelen  "eTwinning" projesine dahil olmaya karar verdiler. Projeye dahil olan Misak-ı Milli İlkokulu 3B sınıfı öğrencileri, proje koordinatörü ve sınıf öğretmenleri olan Betül Akçabelen gözetiminde her ay bir sanat dalını öğreniyorlar.

 İŞİN İNCELİKLERİNİ ÖĞRENDİLER

  Öğrenciler bu ay Devrek’te ilk kez yapılan su kabağı işlemeciliği kursunu ziyaret etti. Yapılan ziyarette öğrenciler su kabağı işlemecilinin detaylarını ve süreçlerini görerek deneyerek öğrendiler. Kursta su kabağı delme, çizim yapma ve boyama gibi işleri öğrenen öğrenciler bu ziyaretle birlikte yeni bir sanat dalı daha öğrenmiş oldular.

  DEVREK’TEN 4 OKUL KATILIYOR

  Projede Arnavutluk, Bulgaristan, Arjantin gibi ülkelerin de yer aldığına işaret eden Akçabelen, "Amaç burada hem ülkemizi ve kültürümüzü dünyaya tanıtmak, hem de çocuklarımıza unutulmakta olan el sanatlarını hatırlatmak. Ülkemizde 25 şehirden 30 okul katılıyor. Devrek’ten ise bizim dışımızda Kamer Göktepe koordinatörlüğünde İstiklal İlkokulu, Nilüfer İnan koordinatörlüğünde Gazi Ortaokulu ve Elif Kocaeli koordinatörlüğünde Çaydeğirmeni Toki İlkokulu katılmakta. Her ay öğrencilerimize yeni bir sanat dalını öğretmek için bu projeye dahil olduk. Proje kapsamında ahşap boyama, ebru ve birçok sanat dalını öğrendik ve öğrenmeye de devam edeceğiz.’dedi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR