Advert
Advert
Advert

BOZKURT: MECLİS ÇOĞUNLUĞU ÇALIŞMALARIMIZI ENGELLEYEMEZ ÇÜNKÜ İCRANIN BAŞI BİZİZ

Bozkurt: Meclis çoğunluğu belediyenin çalışmalarını engelleyemez.

BOZKURT: MECLİS ÇOĞUNLUĞU ÇALIŞMALARIMIZI ENGELLEYEMEZ ÇÜNKÜ İCRANIN BAŞI BİZİZ
Bu içerik 6908 kez okundu.
Advert

 

    Sercan KAPUSUZ-

     Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde kendisine ve partisine verilen destek nedeniyle esnaf ve vatandaşlara teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor.

      Kendisine ve partisine oy veren vermeyen tüm halkı kucaklayan Başkan Çetin Bozkurt, Cumhuriyet Alanı ve Dr. Veysel Atasoy Caddesindeki esnaf ve vatandaşlarla görüşerek destekleri nedeniyle teşekkür etti.

KİMSE KANUNA AYKIRI HAREKET EDEMEZ

     Vatandaşların belediye meclisi üyeliklerinde AKP’nin sayıca CHP’ye üstünlüğünü sorması üzerine de Başkan Bozkurt, “Hiçbir vatandaşımız endişe etmesin. Belediye Başkanının ve Belediye Meclisi üyelerinin görev ve yetkileri kanunla düzenlenmiştir. Ben de 30 yıllık bir belediyecilik tecrübemle bütün yasalara hakimim. Örneğin, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesi açıktır. Belediye meclisinin görev ve yetkileri bellidir. Hiç kimse kanunların üzerinde, kanunlara aykırı bir işlem yapamaz. Dolayısıyla, Belediye Meclisi üyelerinin belediyenin; Bütçe ve kesin hesabı kabul etmek, bütçede kurumsal kodlama yapılan birimler ilefonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapmak, Stratejik plân ile yatırım ve çalışma programlarını, belediye faaliyetlerinin ve personelinin performans ölçütlerini görüşmek ve kabul etmek gibi görevleri vardır.”diye konuştu.

 İCRANIN BAŞI BİZİZ

      Başkan Çetin Bozkurt, kendisine en çok muhalefet partili meclis üyelerinin ‘belediyenin bütçesini ve faaliyet raporlarını onaylamazsa başkanlık düşer mi’ diye sorulduğunu hatırlatarak şöyle konuştu; “Dediğim gibi başkanlık makamı ayrı, meclis üyelikleri ayrı makamlardır. Tekrar söylüyorum, Meclis üyelerinin belediye bütçesini ve faaliyet raporlarını onaylamamak gibi bir görevleri yok. ‘Kabul etmek’ gibi bir görevleri vardır. Biz belediye meclisine seçilen tüm arkadaşlarımızla uyumlu bir şekilde çalışmayı hedefliyoruz. Birlikte Devrek için, halkımıza en güzel hizmetleri vermek için çalışacağız. İcranın başı biziz. Bunun için de halkımız müsterif olsun, hiçbir sıkıntı yok.”

HALKIMIZ BU TÜR SPEKÜLASYONLARA İTİBAR ETMESİN

      Bu tür spekülasyonların kasıtlı olarak bir takım çevreler tarafından çıkarıldığını ama onların kötü amaçlarına ulaşamayacaklarını da kaydeden Başkan Bozkurt, “Tasmaları birilerinin elinde olanlar bizleri de kendileri gibi sanıyorlar. Kasıtlı olarak bu tür dedikodular çıkarıyorlar. Halkımız bu tür spekülasyonlara itibar etmesin. Meclis çoğunluğu çalışmalarımızı engelleyemez çünkü icranın başı biziz. Bilsinler ki, Devrek bizim iktidarımızda daha güzel hizmetlere kavuşacaktır.”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR