Advert
Advert
Advert

DEVREK’TE 23 NİSAN BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Devrek’te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

DEVREK’TE 23 NİSAN BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI
Bu içerik 1802 kez okundu.
Advert

 

 

 

  -Sercan KAPUSUZ-

   Devrek’te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.  Programda öğrencilerin yaptığı gösteriler izleyenleri keyifli anlar yaşattı.

    Tüm yurtta olduğu gibi Devrek’te de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Alanı’nda kutlamalar başladı.

   Programa; Zonguldak Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, Garnizon Komutanı Personel Kıdemli Başçavuş Batıkan Alkan, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Serkan Koparan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah, Turan, CHP İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, AKP İlçe Başkanı Yaşar Canbaş,  MHP İlçe Başkanı Erol Kaptan,  İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Uzundal, daire müdürleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

  Cumhuriyet Alanı’ndaki kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmasında 23 Nisan’ın Türk ulusunun kendini yönetme yetkisini eline aldığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olduğunu belirten Karşıyaka 100. Yıl Ortaokulu Yakup Çoraman;

   “23 Nisan 1920, Türk milletinin idaresini temsil eden, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının varoluş mücadelesi içinde egemenliğini ilan etti tarihtir.

 Atatürk’e göre Türkiye cumhuriyeti demek, Türk Devleri’nin ve ulusunun mukadderatında, yalnız kendi idaresinin hakim olması demektir.  Bundan tam 99 yıl önce Ankara’da bir bayram havası vardı. Meclisin açıldığı gün  ‘Hakimiyeti Milliye Bayramı’ olarak kutlandı. 23 Nisan 1924’te ’23 Nisan’ günün bayram olarak kutlanması kararlaştırıldı. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 1979 yılında ilk defa altı ülkenin katılımıyla uluslar arası bir boyut kazanmıştır.

Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.

Atatürk’ün gözünde çocuk ‘sevgi’ demektir. O Çok sevdiği vatanımızın, bağımsız ve özgür Türkiye’mizin geleceğini çocuklarda görmüştür.  Atatürk bir sözünde ‘Milletin Bağrında temiz br nesil yetişiyor, bu vatanı onlara bırakıyorum ve biliyorum ki gözüm arkada kalmayacak’ diyerek geleceğimiz olarak gördüğü çocuklarımızı ne kadar çok değer verdiğini ve çocuklarımıza ne kadar çok güvendiğini bizlere göstermiştir.

Bütün çocuklarımızın ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum." dedi. 

  Çoraman’ın konuşmasının ardından şiir, resim, futbol ve futsal dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler ve ödülleri verildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırlanan etkinlik programı  eğitim öğretim veren Karşıyaka Ortaokulu, Eğerci Ortaokulu, İstiklal İlkokulu, Fatih İlkokulu ve Devrek Eğitim spor Jimnastik ekibi öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli gösterilerin sunumuyla devam etti. Etkinlik sonrası Devrek Belediyesi tarafından çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılırken, Devrek Mesleki Eğitim Merkezi tarafından kurulan stantlarda çocuklara yüz boyama palyaço gösterileri gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR