Advert
Advert
Advert

AKKAYA: AK TROLLERE GÖRE HERKES RUM

Tarihçi-Yazar Ahmet Yaşar Akkaya ülke gündemini değerlendirdi.

AKKAYA: AK TROLLERE GÖRE HERKES RUM
Bu içerik 1906 kez okundu.
Advert

 

     Yeter KÖMEÇÇİ-

     Tarihçi-Yazar, hemşerimiz Ahmet Yaşar Akkaya ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

     Katıldığı bir iftar programında, Trabzonlulara “Yunan” benzetmesi yapan, “İmamoğlu'nun kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindi. İmamoğlu'nun nereli?, ‘Trabzon’ yanıtını alıncada ‘E hesap başka’.” ifadelerini kullanan konuşan AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya “Bizim muhafazakar gelenek artık şu haçlı psikozundan kurtulsun.”

    Akkaya açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “Bu ülkedeki azınlıklar Ermeni, Rum ve Museviler Lozan Barış Antlaşması'na göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup hemen hemen vatandaş olarak tüm haklara sahiptirler. Örnegin Markar Eseyan Ak Parti'den Ermeni asıllı Milletvekili, Etyen Mahçupyan da Ak Partili Başbakan'ın danışmanı oldu.

     Fener Rum Patrikhanesini ilk ziyaret eden Başbakan 1952'de Adnan Menderes'ti. Menderes şimdi Rum mu oldu? Sosyal medyadaki trollere göre patrikhaneye giden herkes Rum. En üst düzeyde patrikhaneye giden Ak Partili Bülent Arınç oldu. Arınç şimdi Rum sempatizanı mı oldu?, Gayrimüslimlere iftar veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rum sempatizanı mı oldu?, Musevi vatandaşlarla ticaret yapanlar Musevi mi oldu?”

     Açıklamasında, AKP’li Başkana seslenen ve karalama yaparken ülkemizdeki azınlık vatandaşların incitilmemesi gerektiğine vurgu yapan Tarihçi-Yazar Akkaya değerlendirmesini, “Ermeni, Rum ve Musevi üzerinden karalama yaparkan ülkemizdeki azınlık vatandaşlarımızı da inciteceğimizi düşünelim. Hz. Peygamber Medine Sözlesmesi ile ülke savunmasına Yahudi Beni Nadir, Kaynuka, Kureyza kabilelerini aldı. Yani farklı unsurlar yonetimde oldu. Buna en guzel örnek de Osmanlının yönetim anlayışıdır. Bizim muhafazakar gelenek artık şu haçlı psikozundan kurtulsun. Çalış, üret, oku,araştır Gayrimüsliminden daha cok. Zira hamasi laflarla bu ülke ve siyaseti ileriye gitmeyecektir. Günü kurtaran kısır siyasî cekişmelerdeyiz hep. Adam bize yakınsa süper, neredeyse günahsız fakat adam bizim görüşümüze uzaksa Batı uşağı,Haçlı işbirlikçisi. Her donemin siyasetçilerine gereksiz etnik kimlik tartışmaları yapılmıştır. Bu ülkede her etnikten insan var ve impraratorluk mirasinı devraldığımız icin bu gayet normaldir. Ben Kafkas göçmeni Kırım Tatarıyım. İleride siyasete girsem herhalde bize de Ukraynalı diyecekler. İnsanlar politikalarını anlatsınlar bırakalım. Ermeni,Rum ve Musevi üzerinden karalama yaparkan ülkemizdeki azınlık vatandaşlarımızı da inciteceğimizi düşünelim.

     Cumhurbaşkanı 82 Milyon ayni gemideyiz sözlerini söylerken belki de söylediklerimi kastediyor.”şeklinde tamamladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR