Advert
Advert
Advert

AKKAYA: TÜRKİYE'NİN BEKA SORUNU GÜÇLÜ DEMOKRASİ İNŞA ETMEK OLMALI

Akkaya: “Yarının Türkiye'si daha iyi olacaksa bunun yolu güçlü ekonomi, güçlü istihbarat ve güçlü demokrasiden geçer.”

AKKAYA: TÜRKİYE'NİN BEKA SORUNU GÜÇLÜ DEMOKRASİ İNŞA ETMEK OLMALI
Bu içerik 1058 kez okundu.
Advert

 

     Yeter KÖMEÇÇİ-

      Tarihçi-Yazar, hemşerimiz Ahmet Yaşar Akkaya, “Türkiye’nin beka sorunu güçlü demokrasi inşa etmek olmalıdır”dedi.

      İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi öncesinde AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, vatandaştan ülkemizin “beka sorunu var” diyerek oy istemelerini eleştiren Akkaya, ”Liderler ve hükümetler gelip geçicidir. Miadını ve misyonunu dolduran gider. Baki kalan devlet ve rejimdir.”diye konuştu.

       Akkaya sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

       “Her liderin yeri doldurulur. Bu ülkede kurucu Atatürk öldü ve Cumhuriyet Türkiyesi yola devam etmesini bilmiştir. Dün nasıl devam edildi ise yarın da aynı şekilde ülke yönetimi sürdürülecektir. Liderler ve hükümetler gelip geçicidir. Miadını ve misyonunu dolduran gider. Baki kalan devlet ve rejimdir.

      Bu hep böyle oldu ve yine değişen bir durum yaşanmayacaktır. Turkiye'nin ne din, ne laiklik ve ne de beka sorunu vardır. Her donem kendimize göre sorunlarımız elbette olmuştur. Hatta bu ülke 2.Dünya Savaşı'nı ensesinde hissetmiştir. Lakin yine de akılcı politikalarla bölgede dimdik ayakta durmuştur.

1960 sonrası icte sağ sol çatışması yaşayan sürekli darbelere maruz kalan bu ülke ayakta durmayı bilmistir. Atatürk,İnönü,Menderes,Demirel,Ecevit,Özal gibi liderler siyaset söylemlerinde bir "Haçlı psikosu" telkininde bulunmamışlardır.

Türkiye'nin temel sorunu ekonomidir,vatandaşlık bilicidir; daha da önemlisi demokrasinin gelişimi sorunudur.Güçlü ekonomi kuran gelişmiş ülkelerde vatandaşlık ve demokrasi seviyesi doğru orantılı olarak geliştirilmiştir.

     Yarının Türkiyesi daha iyi olacaksa bunun yolu güçlü ekonomi, güçlü istihbarat ve güçlü demokrasiden geçer.”

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR