Advert
Advert
Advert

HEYELANZEDELER’DEN SUÇ DUYURUSU

Devrekli heyelanzedeler, Karayolları ile Belediye hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

HEYELANZEDELER’DEN SUÇ DUYURUSU
Bu içerik 4939 kez okundu.
Advert

 

   -Yeter KÖMEÇCİ-

    Devrek Heyelanzedeler Derneği Yöneticileri, yargı kararlarına uymadıkları gerekçesiyle Seda İnşaat Şirketi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

     Devrek’te 17 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen heyelanın nedeninin Karayolları Ekiplerinin yol genişletme çalışması sonucunda meydana geldiğini ispat eden Heyelanzedeler, yaptıkları hukuk mücedelesinin tamamını kazandı. Ancak  Seda İnşaat Şirketi buna rağmen heyelanzedelerin istemlerine kulak tıkadı.

İSTİNAF MAHKEMESİ’NDEN 2 KURUMUN TALAPLERİNE RED

     Heyelanzedeler, 18 ay boyunca 250-400 lira arasında değişen kira yardımı dışında devlettenh hiçbir yardım alamadıklarını belirterek, bunun da nedeninin önceki Belediye Başkanı Mustafa Semerci’nin beceriksizliğinden kaynaklandığını, belirtti. Zonguldak İdari Mahkamalari de zarardan Karayolları ve belediyenin sorumlu olduğuna karar verdi.

     Heyelanzedeler zararların tazmini için Karayolları Genel Müdürlüğüne ve Belediyeyi 30 günlük yasal süreç içinde başvurarak hak ettikleri alacakların kendilerine tahsis edilmesini istedi. Ancak yargı kararlarına rağmen bu iki kurum heyelanzedelerin bu zararlarlarını ödemediği gibi bu kararında durdurulması talebinde bulundular. Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi de bu iki kurumun bu talebini reddetti.

SARIOĞLU: HERŞEY SEMERCİ’NİN BECERİKSİZLİĞİNDEN KAYNAKLANDI

     Devrek Heyelanzedeler Derneği Başkanı Rahmi Sarıoğlu, heyelanzedelerin mağduriyetlerinin giderilmemesinin kaynağının dönemin Belediye Başkanı Mustafa Semerci olduğunu, söyledi.

     Sarıoğlu şöyle konuştu: ”Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapılar Genel Müdürlüğüne Özcan vekilimizle birlikte gittik. Yanımızda Belediye Başkanımız da vardı (Mustafa Semerci). Genel Müdürün Belediye Başkanımıza (Mustafa Semerci) dediği şuydu; ‘Başkanım, sizin şirketiniz var, şirket dahilinde siz bu binaları yapın.’  Semerci bunu kabul etmedi. Gerekçe olarak da binaları yapıp satamayacağını, TOKİ’de yapılan binaların maliyetlerinin yüksek olduğunu söyleyerek reddetti. Bunun üzerine Genel Müdür, Özcan vekilimize dönerek, ‘Vekilim bu hangi partiden, hangi partinin belediye başkanı, neden bu işe razı gelmiyor?’ diye sert çıktı, bundan sonra da bizim işlerimiz hep altüst oldu. İsteseydi belediye başkanı bunu yapabilirdi. AK Parti belediye başkanlığının beceriksizliğine. İş bilmez, beceriksizliğine. Ümidimiz şuanki belediye başkanı Çetin Bozkurt. Bugünkü genel kurulumuzda bizlerle ilgili güzel açıklamalarda bulundu. Sevindirici haberler verdi. İnşallah sonuna kadar bizleri destekleyeceklerini söyledi. Beraberce Ankara’daki kurumlara bakanlıklara gideceğimizi söyledi.”

ZARARLARIMIZIN KARŞILANMASINI İSTİYORUZ

    Başkan Sarıoğlu yetkililere seslendiği konuşmasında şöyle konuştu: “2015’ten beri bizi mağdur ettiniz. Kalıcı konutlarımız dahi verilmedi. Karayolları olarak yol yapım çalışmasından kaynaklandığı halde olaya doğal afet dediniz. Yargı önünde bunların doğru olmadığını ispatladık. Davalarımızı kazandık. Bu defa da süresinde zararımız ödemiyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Biz kazandığımız 42 idari dava hükmedilen zararlarımızın karşılanmasını istiyoruz. Esasen çektiğimiz maddi manevi zararları hiçbir bedel de ödeyemez.” 

      Bilindiği gibi 4 yıl önce Devrek’te yaşanan büyük heyelanda 83 bina, 187 daire zarar görmüş, 130 aile de bu heyelandan etkilenmişti. Heyelanın yaşandığı Karşıyaka Mahallesi yerleşime kapatılmış ve Afete Maruz Bölge ilan edilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR