Advert
Advert
Advert

BAKANLIK, SEMERCİ’NİN YARGILANMASINA İZİN VERMEDİ

Gazeteci-yazar İbrahim Tığ, verilen bu kararın “manidar” olduğunu, söyledi.

BAKANLIK, SEMERCİ’NİN  YARGILANMASINA İZİN VERMEDİ
Bu içerik 5314 kez okundu.
Advert

 

    Yasemin ALTUN

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eski Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ile Belediye İmar İşleri Müdür Vekili Sedat Kapucubaş’ın yargılanmasına izin vermedi.

   Eski Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci’nin görevde bulunduğu sürede yaptığı usülsüzlükler nedeniyle Devrek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan gazeteci-yazar İbrahim Tığ, verilen bu kararın “manidar” olduğunu, söyledi.

     İbrahim Tığ, “Devrek Kırıklar Caddesi 643 Nolu Sokakta bulunan 12 metre genişliğindeki yolun Devrek’te faaliyet gösteren bir inşaat firmasına ait 0/24 ve 103/3 Numaralı parselleri birleştirmek maksadıyla ortadan kaldırdığı ayrıca Yeni Mahalle Kayalık Sokak No:4 adresinde bulunan 186 Ada 3 Sayılı Parseldeki taşınmazın ihalesinin farklı tarihlerde 4 kez yayınlanarak bir inşaat firmasına verildiğini bu hususun usule uygun olmadığı aynı yerdeki taşınmaz için ihaleye 5 kat üzerindenr çıkıldığı fakat bahse konu alana 8 katlı bina yapıldığı ihale detaylarında ihaleye çıkılan alan toplamda 1027 metre2 iken inşaat firmasına verilen alanın 1129.91 metre2 olduğu” iddiasıyla Başkan Semerci ile İmar İşleri Müdür V. Sedat Kapucubaş hakkında Devrek Cumhuriyet Başsavcılığına bulunduğu suç duyurusunda bulunmuştu.

      Devrek Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili olarak Zonguldak Valiliğinden, Başkan Semerci ile Sedat Kapucubaş’ın yargılanmaları için izin istemiş ve Zonguldak Valiliği de 28.12.2018 tarih ve 10728 sayılı araştırma raporu sonrasında “4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun Hükümlerince işlem yapılmasına gerek olmadığına” karar verdi. Bu karar üzerine de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı yazıda, “sözkonusu iddiaların işleme konulmamasını tensiplerinize arz ederim”denildi.

      İbrahim Tığ da konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Birilerinin gerçekleri gizleme yoluna gittiğini” söyledi.

    Tığ, “Ortada bir çok hukuksuzluk, üsülsüzlük var. Bırakın yargılansınlar. Gerçekler ortaya çıksın. Hukuksuzluk yapanları koruyup kolluyorsunuz, hiç bir korku sizi hukukun ve gerçek adaletin elinden kurtaramayacak. Gün gelir, gerçekler açığa çıkar. Bunları Devrek halkı iyi bilsin istiyorum” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR