Advert
Advert
Advert

İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNÜN PROJESİ KABUL EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığı tarafından 2020 yılında yapılacak projeler kapsamında Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 'Mucize Meyve Aronya’ projesi kabul edildi.

İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNÜN PROJESİ KABUL EDİLDİ
Bu içerik 2387 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

 Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığı tarafından 2020 yılında yapılacak projeler kapsamında Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 'Mücize Meyve Aronya’ projesi kabul edildi.

 Aydın Kuşadası’nda gerçekleştirilen projelerin tanıtım toplantısında Devrek İlçe Müdürlüğü’nün Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığı tarafından kabul gören ‘Aronya Meyvesi Yayim Projesi’ Devrek İlçe Müdür Vekili Rıfat Verim tarafından sunuldu.

Proje tanıtım toplantısında konuşan Müdür Vekili Verim; “İlçemizin küçük ve çok parçalı arazi yapısı sebebiyle küçük alanlardan katma değeri yüksek ürünler elde etmek amacı güdülmektedir. Dolayısı ile bölgemiz için uygun olan ürünlerin denenmesi kapsamında Bakanlığımıza sunulan proje ile 2 çiftçimize 2 ve 1 dönümlük bahçeler ücretsiz kurulacaktır.

 İlçemiz çiftçileri Yalova’da kurulumu yapılan örnek bahçelere teknik gezi ile gideceklerdir. Elde edilen ürünlerin Yaş ve kuru olarak satılmasında gerek Devrek Güneşi kooperatifi gerekse köylü pazarımız önemli rol oynayacaktır. İlaç ve gıda sanayide kullanılan ve yüksek miktarda antioksidan içeren Aronya’yı yüzyıllarca Kızılderililer de soğuktan korunmak ve hastalıklarla mücadele için tüketmişlerdir.” Dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR