Advert
Advert
Advert

ZAFER CAN AZERBAYCAN’IN!...

Nikol Paşinyan duyurdu! Teslim olan Ermenistan Dağlık Karabağ'dan çekiliyor

ZAFER CAN AZERBAYCAN’IN!...
Bu içerik 673 kez okundu.
Advert

    Dağlık Karabağı işgal eden Ermenistan'ın Azerbaycan'a teslim olduğu ve kısa süre sonra anlaşmanın imzalanacağı ileri sürüldü.

    Ermenistan Devlet Başkanı Nikol Paşinyan, "Rusya ve Azerbaycan devlet başkanları ile Karabağ savaşının bitirilmesine yönelik bildiriyi imzaladım. Yayınlanan bildirinin metni benim ve halkım için inanılmaz acılı" ifadelerini kullandı.

    Ermenistan Kelbecer, Ağdam ve Laçın'dan daha sonra Dağlık Karabağ'ın tamamından çekilecek.

    Paşinyan'ın açıklamasını resmi Facebook hesabından yapması dikkat çekti.

Ermenistan Devlet Başkanı, Facebook üzerinden yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

     "Askeri durum ve duruma en hakın insanların takdirine yönelik derin bir analiz sonucu bu kararı aldım. (Karar) Yaratılan durumda en iyi çözümün bu olacağına dair inana dayanıyor. Buna ilişkin ilerleyen günlerde bir mesaj yazacağım."

     Karabağ'ın statüsü müzakere konusu olmayacak. Azerbaycan ordusu, bugüne kadar  işgalden kurtardığı mevkilerde kalacak. Bölgede Türk ve Rus güçleri konuşlandırılacak. Ermenistan Kelbecer, Ağdam ve Laçın'dan daha sonra Dağlık Karabağ'ın tamamından çekilecek.

İŞTE ANLAŞMANIN MADDELERİ:

     -Ermeniler 5 rayondan hemen, 2'sinden 15 gün içinde çekilecek.

     -Ermenistan'dan Karabağ'a erişimine sağlayan yola karşılık, Azerbaycan-Nahçivan bağlantısı için koridor açılacak.

     -Türk ve Rus barış gücü bölgeye konuşlanacak.

ERMENİSTAN KARIŞTI, HALK HÜKÜMET BİNASINI BASTI

     Ermenistan'ın başkenti Erivan'da vatandaşlar, yenilgiyi ilan eden Ermeni Başbakan Paşinyan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'da Azerbaycan karşısında yenilgiyi kabul etmesinin ardından hükümet binası önünde toplandı ve şiddetli protestolara başladı.

CAM ÇERÇEVE İNDİRDİLER

     Ayrıca Ermenistan Hükümet binasından gelen son dakika haberlerinde hükümet binasının camlarına kırarak içeri giren protestocuların, Paşinyan ve Ermenistan aleyhine sloganlar attığı ve içeride taş üstünde taş bırakmadıkları bildirildi.

ALİYEV AÇIKLADI: KARABAĞ AZERBAYCAN'DIR

     Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı son dakika açıklamasında Dağlık Karabağ'daki krizle ilgili halka hitap etti. Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında ortak bildirinin imzalandığını belirten Aliyev, bildirinin maddelerini okudu ve Türkiye'nin barış gücü olarak bölgede olacağını aktardı.

     Aliyev, "Kelbecer 15 Kasım, Ağdam rayonu 20 Kasım, Laçin ise 1 Aralık'a kadar Azerbaycan'a geri verilecek." diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ