Advert
Advert
Advert

SERTİFİKALI TOHUM DAĞITIMINA BAŞLANDI

Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından sertifikalı tohum dağıtımına başladı.

SERTİFİKALI TOHUM DAĞITIMINA BAŞLANDI
Bu içerik 477 kez okundu.
Advert

 

 Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından sertifikalı tohum dağıtımına başladı.

Zonguldak İl Özel İdaresi bütçesi katkılarıyla 2021 yılı Güz Dönemi Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi ve Sertifikalı hububat tohumu dağıtım planı çerçevesinde 5 ton sertifikalı Bilensoy çeşidi yonca tohumluğu ve 70 ton sertifikalı Kayra-1 çeşidi buğday tohumluğunun dağıtımına başlandığı açıklandı.

Sertifikalı tohum dağıtım törenine katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Çaycuma İlçesinde yaptığı açıklamada;

 “Zonguldak İl Özel İdaresi bütçesi kullanılarak, İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla 2021 yılı Güz Dönemi Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi ve Sertifikalı hububat tohumu dağıtım planı çerçevesinde 5 ton sertifikalı Bilensoy çeşidi yonca tohumluğu ve 70 ton sertifikalı Kayra-1 çeşidi buğday tohumluğunun tüm ilçelerimizde dağıtımına başlanmıştır.

  Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz ve İlimiz Özel İdaresine, hazırladığımız projelere verdikleri destekten, projelerimizin arkasında durup, takipçisi olmalarından dolayı şükranlarımızı arz ederiz.

İlimizdeki tarımın kalitesini arttırmak, üreticilerimizi sertifikalı yüksek verimli tarımsal ürünler ile buluşturmak için hazırladığımız projeler ve devam ettiğimiz bu yolda emeği geçen tüm personelimize de teşekkür ederim.

Geçen yıl dağıtımını yaptığımız tohumluklar ile ilgili üreticilerimizden gelen memnuniyet ve olumlu geri bildirimler ile bu yıl yeniden tohumluk talebi topladık. Başvuruda bulunan tüm üreticilerimizin taleplerini karşılayabilecek şekilde yerli ve milli imkânlar ile üretilen, yüksek verimli 5.000 kg sertifikalı Bilensoy çeşidi yonca tohumluğu ve 70.000 kg sertifikalı Kayra-1 çeşidi buğday tohumluğunun tüm ilçelerimizde dağıtımına başlanmıştır.

İlimizde uygulanan proje çerçevesinde Bilensoy çeşidi yonca tohumluğu bedelinin  %50’si üreticiden %50’si İl Özel İdaresi kaynaklarınca hibe olarak, Kayra çeşidi buğday tohumluğu bedelinin % 75’i üreticiden %25’i İl Özel İdaresi kaynaklarınca hibe olarak karşılanmaktadır.

Buğday ülkemiz için stratejik bir ürün olup, danesi ve samanı ile ilimiz ve ülkemiz ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Hayvancılık sektörünün kaba yem ihtiyacının karşılanması noktasında yonca bitkisi dünya çapında önemli bir yere sahiptir. İlimizin iklim yapısı yonca tarımı açısından da oldukça uygundur” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ