Advert
Advert
Advert

15 PROJE SERGİLENDİ

Devrek'te öğrenciler, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında hazırladıkları projelerini tanıttı.

15 PROJE SERGİLENDİ
Bu içerik 564 kez okundu.
Advert

    -Sercan KAPUSUZ-

    Devrek'te öğrenciler, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında hazırladıkları projelerini tanıttı.

    Devrek’te eğitim-öğretim veren Hamidiye Anadolu Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı.

  Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi TÜBİTAK  bilim fuarı törenle açıldı.

  Düzenlenen bilim fuarının açılış törenine Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Yardımcısı Recep Korum, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Atlı, Devrek Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş, ilçede bulunun diğer okulların müdürleri, öğrenciler, veliler ve davetli misafirler katıldı. Açılış öncesi İstiklal İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu folklör gösterisi sergilendi.

    15 PROJEDE 71 ÖĞRENCİ GÖREV ALDI

  Açılışta konuşan proje koordinatörü almanca Öğretmeni Yüksel Şahin;

 "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı çalışmalarımz önceki yıllarda başlamış, ancak Pandemi dolayısı ile bu yıla ertelenmistir. Öğreniyonuz ,öğretiyoruz sloganı ile yaklaşık 4 aydır hazırladığımız fuarda tasarım,inceleme ve araştırma dalında hazırladığımız 15 Projede 71 öğrenci görev almaktadır.

  Proje çalışmalanda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere, okul personeline Devrek Belediye Başkanlığına kurumumuz adına teşekkür ederim."dedi.

  Bu tür etkinliklerin hayal gücü ile yaratıcılığın kesiştiği yerler olduğunu belirten Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi Müdürü Sonay Sarımeşe;

  "TÜBİTAK'ın desteğiyle bu yıl ilkini düzenlediğimiz Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak uyandıran, araştırmacı, kendi bilen bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme yöntemlerinden biridir.

  Bu fuarlar genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın kesiştiği yerlerdir.   Eğitim kurumlarının öncelikli hedefi bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına olanak hazırlamaktır. Bu doğrultuda en başından bu güne kadar hem öğrencilerimiz hemde öğretmenlerimiz  bu süreci verimli geçirerek böyle bir ortamın oluşmasına büyük  emek vermişlerdir. bu fuarımıza katkı sağlayan devrek Belediyesi ve proje koordinatörümüz Yüksel Şahin'e, projelerde danışmanlık yapan değerli öğretmenlerimize, projeleri meydana getiren öğrencilerimize teşekkür ediyorum."dedi.

   Sarımeşe'nin konuşmasının aradın açılışta kurdeleyi Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkan yrdımcısı Recep Korum, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya beraber kesti. Kurdele kesimi sonrası protokol ve davetliler öğrencilerin yaptığı resimleri inceleyerek bilim fuarını gezmeye başladı

Birbirinden yaratıcı fikir ve projelerin yer aldığı etkinlikte öğrenciler, hazırladıkları projeleri anlatırken çeşitli deneyler yaptı. Ayrıca Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi tarafından sergilenen sema gösterisi katılımcıların ilgi odağı oldu.

  Proje kapsamında öğrencilerin kendi ilgi alanları çerçevesinde yaptıkları araştırmalarla proje üretmeleri ve eğlenerek öğrenmeleri amaçlanıyor. Açılışı yapılan proje fuarını gezen protokol heyeti öğrencilerden  hazırladıkları projeler hakkında bilgi aldı.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ