Advert
Advert
Advert

BAŞKAN BOZKURT, KURTULUŞ VE UZUN MEHMET’İ ANMA GÜNÜNÜ KUTLADI

Başkan Bozkurt, “21 Haziran aynı zamanda, kentimizin ekonomisinin temeli olan taşkömürünü bulan Uzun Mehmet’i andığımız gündür” dedi.

BAŞKAN BOZKURT, KURTULUŞ VE UZUN MEHMET’İ ANMA GÜNÜNÜ KUTLADI
Bu içerik 499 kez okundu.
Advert

    Sercan Kapusuz

    Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 21 Haziran Zonguldak’ın Kurtuluşu ve Uzun Mehmet’i Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

    Mesajında, 21 Haziran 1921 tarihinin Zonguldak’ta işgalci güçlere karşı verilen mücadelenin zaferle sonuçlandığı gün olduğuna vurgu yapan Başkan Bozkurt, “21 Haziran aynı zamanda, kentimizin ekonomisinin temeli olan taşkömürünü bulan Uzun Mehmet’i andığımız gündür” dedi.

     Başkan Bozkurt mesajını şöyle sürdürdü:

     “Bağımsızlık ve özgürlüğüne sahip çıkmak için Türk halkının ortaya koyduğu azim ve kararlılığın en cesur örneklerinden biri emeğin başkenti Zonguldak’ta verilmiştir. Bugün aynı zamanda Zonguldaklıların, Fransız işgalcilere karşı kahramanca mücadele ederek düşman esaretine son verilişinin 101. yıldönümü ve taşkömürünü bulan Uzun Mehmet’i anma günüdür. Taşkömürü Zonguldak’ın aşı, ekmeği, kentimizdeki ekonomik ve sosyal kalkınmanın temelini oluşturan milli servetimizdir. Taşkömürü hem Zonguldak’ın kalkınmasında hem de ülke ekonomisinin lokomotifi olan ağır sanayide önemli bir yere sahiptir.

    Bu vesileyle, Zonguldak’ımızın kurtuluş yıldönümünü ve Uzun Mehmet’i Anma Günü’nü kutluyor, Milli Mücadelede vatan uğruna şehit ve gazi olan askerlerimizi ve maden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ