Advert
Advert
Advert

BAKANLIĞI DA YALANLAYIN!

Devrek Devlet Hastanesi’ne yaklaşık 4 yıldır Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı ataması yapılmadı.

BAKANLIĞI DA YALANLAYIN!
Bu içerik 4413 kez okundu.
Advert

    Sercan Kapusuz

    Devrek Devlet Hastanesi’nde 8 branşta 8 uzman doktor eksikliği var.  97. Dönem Hizmet Yükümlülüğü (Mecburi Hizmet) Kura çekimiyle ülke genelinde bin 51 doktor ataması yapılırken bu atamadan Devrek Devlet Hastanesi yararlanamadı. Devrek’e bir doktor olsun atanmadı.

    Sağlık Bakanlığı Personel Denetim Cetveli’ne göre, Devrek Devlet Hastanesi’nde 1’er doktor kadrosu bulunan Aile Hekimliği, Göğüs Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Tıbbı Biyo Kimya ve Enfeksiyon Hastalıkları biriminde hiç doktor bulunmazken, 2’şer kişilik kadrosu bulunan Anesteziyoloji ve Reanimasyon birimi ile Genel Cerrahi dalında 1’er ve 3 kişilik kadrosu bulunan İç Hastalıkları biriminde de 1 olmak üzere toplam 8 branşta 8 doktor eksikliği var.

    Öteyandan Devrek Devlet Hastanesi’ne yaklaşık 4 yıldır Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı ataması yapılmazken, Biyo Kimya Uzmanı olmadığı için ed Devrek’teki sağlık kuruluşlarında yapılan kanlar tahlil için Çaycuma Devlet hastanesi’ne gönderiliyor.

     Devrek Devlet Hastanesi’nde yıllardır yaşanan doktor eksikliği nedeniyle vatandaşlar, Çaycuma, Zonguldak, Karabük ve Bolu hastanelerine gidiyorlar ya da sevk ediliyorlar.

    Bu amaçla hergün Bolu’daki özel hastaneye 2, Karabük’teki özel hastaneye de günde 1’er adet araç kaldırılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR