Advert
Advert
Advert

LOZAN ANLAŞMASI, TÜRKİYE’NİN TAPU SENEDİDİR!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Lozan Anlaşması’nın 98’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

LOZAN ANLAŞMASI, TÜRKİYE’NİN TAPU SENEDİDİR!
Bu içerik 489 kez okundu.
Advert

 

 CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Lozan Anlaşması’nın 98’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında Lozan Anlaşması’nın önemine değinen CHP’li Demirtaş, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere, bu ülkeyi vatan yapan kahramanların gösterdiği azim, çalışkanlık ve kararlılık, her zaman ufkumuzu aydınlatmakta ve bize yol göstermektedir. Bu ülkeyi askeri ve siyasi zaferlerle buluşturan kahramanların izlerini bu ülkeden silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti;

“Bugün Türk Milletinin bağımsızlık uğruna verdiği eşsiz kurtuluş mücadelesinin siyasi zaferle taçlandığı gündür. Lozan Barış Anlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti uluslararası hukukta tescil edilmiş ve  Türkiye tüm zincirlerinden kurtulmuştur. Lozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık belgesidir. İsviçre’nin Lozan kentinde, 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile Türkiye, dış politikadaki siyasi zaferini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bu antlaşma ile aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Yurtta barış, dünyada barış' anlayışı tüm dünyaya gösterilmiştir. Lozan, Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörülü yönetiminin ve İsmet İnönü başkanlığındaki heyetin üstün diplomatik tutumlarının sonucunda, emperyalistlere karşı kazanılmış büyük bir siyasi zaferdir. İsmet İnönü bu süreçteki eşitlik ve özgürlük taleplerinden asla ödün vermeyen tavrı ile tarihe geçmiştir. İsmet Paşa, Lozan’daki kararlı ve emin tavrı ile rakipleri tarafından;  'Türk tarihinde örneği olmayan siyasi zaferi kazanan kişi' olarak tanımlanmıştır. Lozan Barış Antlaşması, Türk Ulusu'nun yaşam hakkına kasteden, yurdun parçalanmasını ve paylaşılmasını öngören Sevr Antlaşması’nı tarihe gömmüştür.

Cumhuriyetin nasıl kazanıldığını, bugün büyük bir gurur ve onurla yaşadığımız bu topraklardaki bağımsızlığımızın hangi mücadelelerle elde edildiğini asla unutmayacağız. Bu millet, kendisine bu vatanı bırakmak için verilen mücadeleyi de, bu onuru yaşatan eşsiz kahramanları da kalbinde her zaman taşıyacaktır.

Bu duygularla Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 98’inci yıldönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve büyük bir diplomatik zaferi ile Lozan Antlaşması’nı imzalayan İsmet İnönü olmak üzere, tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi büyük bir saygı şükran ve rahmetle anıyorum."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM