Advert
Advert
Advert

YAVUZYILMAZ: PTT’DE 2 MİLYON DOLAR BUHAR OLDU

CHP Zonguldak Milletvekili TELE1’in konuğu oldu.

YAVUZYILMAZ: PTT’DE 2 MİLYON DOLAR BUHAR OLDU
Bu içerik 646 kez okundu.
Advert

  Sercan Kapusuz

  TELE 1 Televizyonu’nda yayınlanan Namık Koçak’ın sunduğu Forum Hafta Sonu programının konuğu CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz oldu.

  Programda Deniz Yavuzyılmaz, gündeme ve AKP iktidarı tarafından yapılan yapıldığını iddia ettiği yolsuzluklara değindi.

BAKAN YARDIMCISI 5 YERDEN MAAŞ ALIYOR

  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar’ın toplam 5 yerden maaş aldığını anlatan Deniz Yavuzyılmaz, TPAO Yönetim Kurulu Üyesi olan Bayraktar’ın, KARDEMİR ve KAR-DÖKMAK’ın da Yönetim Kurulu Başkanı,aynı zamanda EPİAŞ’ın da yönetim kurulu üyesi olduğunu da söyledi.

  CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Bu beyefendi Süpermen olsa, Batman olsa 5 görevi birden yapamaz. Alparslan Bayraktar’ın ilk görevi Bakan Yardımcılığı, kendisi aynı zamanda Türkiye Petrolleri Yönetim Kurulu Üyesi. Bizim ısrarlı eleştirilerimiz üzerine bu görevinden ayrıldı. Çünkü Bakan Yardımcısı olarak TPAO Genel Müdürü'nün amiri ama TPAO Yönetim Kurulu Üyesi olarak da, genel müdür onun amiri oluyor. TPAO Genel Müdürü’ne sordum, ‘Süreç işliyor' dedi ama Bayraktar’ın yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldığına ilişkin bir kararname henüz yayınlanmadı” ifadesini kullandı.

PTT’DE 2 MİLYON DOLAR BUHAR OLDU

  Konuşmasında AKP'nin kayıp ‘altın’ dosyasına da değinen Deniz Yavuzyılmaz, “PTT'de 2 milyon dolar buhar olmuş, durumda” dedi.

  PTT A.Ş’nin özel bir şirkete aktardığı 2 milyon doların kayıp olduğunu ileri süren Yavuzyılmaz, kayıp paranın PTT Teftiş Kurulu raporlarında yer aldığını da söyledi.

  Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, şöyle konuştu:

  “PTT A.Ş.'nin ‘altın' alım satım işi için özel bir şirkete aktardığı 2.000.000 Dolar'ın buharlaştırıldığını tespit ettik. Paralar ve altınlar kayıp. Bunların yaptığı vurgun yöntemidir. 2018'de PTT Genel Müdür ve yardımcısı, kaynağından altın alım satım işi için bir şirketle 3 yıllık kâr ortaklığı protokolü imzalar. Şirketin yönetimine PTT'den de bir daire başkanı girer. Ertesi gün bu şirkete, teminat dahi alınmadan, 2 milyon dolar aktarılır. Şirketin Ziraat Katılım Bankası ortak hesabındaki para, aynı bankada hesapları bulunan bir kısım şirket yöneticileri tarafından amacı dışında cari işlemlerinde kullanılır. Paranın 1,5 milyon dolarlık kısmı şirket kasasına nakit çekilir. Sonraki banka hesap hareketlerinde bu paranın izine bir daha rastlanmaz. 500 bin dolarlık kısmın ise Dubai'den altın alımı için teminat verildiği söylenir. Ancak bu altın alımının yapıldığı da tespit edilemez. Bu süreçler içinde PTT'ye bir kar payı da ödenmez. Neticede kamu kaynağı olan 2 milyon dolar buharlaşıp gider.”

  Denizyavuzyılmaz, CHP iktidarında bütün bu vurgunların hesabını soracaklarını ve bu vurgunculardan alınacak paraları halkın refahı için kullanacaklarını da kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR