Advert
Advert
Advert

MADENCİNİN KALBİ MEHMETÇİKLE BİRLİKTE ATIYOR

 MADENCİNİN KALBİ MEHMETÇİKLE BİRLİKTE ATIYOR
Bu içerik 1738 kez okundu.
Advert

 

   Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi işçiler ile GMİS Yöneticileri ve Personeli’nin Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele eden Güvenlik Güçlerimize destek amacıyla düzenlediği kampanya ile TSK’nın talebi doğrultusunda alınan araç 7 Mart 2018 tarihinde Zonguldak Valilik Alanı’nda düzenlenen törenle operasyon bölgesine gönderildi.

   Törene Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, daire müdürleri, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz, TTK Genel Müdür Yardımcıları Ercan Gebeş ve İsmail Güner, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK’ya bağlı müesseselerin müdürleri, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Umut Başoğlu, BBP İl Başkanı Taner Yıldırım, İyi Parti İl Başkanı Ragıp Bayraktar, Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu, Kızılay Şube Başkanı Nihat Aygün, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri, sivil toplum ve meslek örgütleri ile siyasi partilerin temsilcileri ve maden işçileri katıldı.

   Törene Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’nda çatışmalarda yaralanan ve tedavileri süren gaziler Jandarma Komando Üstçavuş Uğur Günaydın ile Serkan Arık da katıldı.

   Törene katılan maden işçileri, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kömür için ölüme gidenler, vatan için geldiler”, “Gaziler onurumuzdur”, “Başkan bizi Afrin’e götür”, “Valim bizi Afrin’e götür”, “Vatan sana canım feda”, “Mehmetçik nerede, madenci orada” sloganları atarak Mehmetçik’e destek mesajları gönderdiler.

VALİ ÇINAR; TARİH KAHRAMANLARIMIZI GÖKLERE ÇIKARACAK

    Zonguldak Valisi Ahmet Çınar törende yaptığı konuşmada, Afrin'de yapılan mücadelenin terörle mücadele gibi görünse de dünyanın egemen emperyalistlerine ve zalim devletlerine karşı yapılan bir savaş olduğunu söyledi. Tarihin en kritik dönemini yaşadıklarını ifade eden Vali Çınar; "Tarih bu emperyalistlere uşaklık yapan, köpeklik yapan ama maalesef Müslüman çocukları da olsa bu teröristleri asla affetmeyeceğiz. Gelecekte bütün dünya bu çocukları yeni nesiller bu teröristleri, Müslümanların en zor zamanlarında onlara eziyet eden, onları sömüren emperyalistlere uşaklık edenler olarak hatırlayacak.

   Bugün Afrin'de mücadele vermekte olan o yiğitler ve kahramanlarımızı ise tarih, göklere çıkaracaktır ve asla unutmayacaktır. Ben burada sendika ve kurum yöneticileri ile bütün işçi kardeşlerimize bu alın terleriyle kazandıkları parayla yapmış oldukları bağışlardan dolayı gösterdikleri hassasiyetlerden dolayı kutluyorum."

GENEL BAŞKAN DEMİRCİ; MADEN İŞÇİLERİNİN KALBİ MEHMETÇİKLE BİRLİKTE ATIYOR

    Törende bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci şunları söyledi; “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesi harekatının 47’nci günündeyiz.

   Bugün Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı’nı yürüten şanlı ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin, terör örgütlerine ve arkasındaki karanlık güçlere karşı amansız mücadelesi devam ediyor.

   Bu mücadelede şehit düşen tüm kahramanlarımızı sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Ordumuza ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Kahraman gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

HER ZAMAN ORDUMUZUN, DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ

   Bizler maden işçileri olarak yer altında, ülkemizin ekonomik bağımsızlığı ve milletimizin refahı için doğaya karşı mücadelede şehit olurken, kahraman ordumuz ve güvenlik güçlerimiz, ülkemizin ve bizlerin birliği, bütünlüğü ve güvenliği için şehit düşüyor.

   Biz her zaman ordumuzun, devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Maden işçisi arkadaşlarımızın talepleri, Sayın Valimizin oluru ve TTK Genel Müdürümüzün desteğiyle maden işçileri ve sendikamız çalışanları olarak terör örgütlerine ve arkasındaki güçlere karşı verilen bu mücadeleye mütevazi bir katkıda bulunduk.

   Katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.  Bugün aracımızı ve diğer malzemeleri operasyon bölgesine göndermek için buradayız. Allah ordumuzun yardımcısı olsun, askerlerimizi ve mücadele veren kahramanlarımızı korusun. Maden işçisinin kalbi kahramanlarımızla birlikte atıyor. Biz madenciler ve Zonguldak halkı olarak her zaman devletimizin ve ordumuzun yanında olmaya devam edeceğiz. Tekrar hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

   Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

   Kurban kesim merasiminin ardından arazi aracı ile yardım kolileri operasyon bölgesine gönderildi.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR