Advert
Advert
Advert

ANKARA’DA TTK’NİN ÖZELLEŞMESİYLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME

Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Bakan Berat Albayrak’ın yeniden planlamaya yönelik sözlerini de hatırlatarak, kurumun ve Zonguldak ekonomisinin yaşaması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

ANKARA’DA TTK’NİN ÖZELLEŞMESİYLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME
Bu içerik 3006 kez okundu.
Advert

   Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’nü özelleştirme girişimi üzerine başlayan tartışmalar ve yaşanan olaylar, Ankara’da bomba etkisi yarattı.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci'yi Ankara'ya davet etti. Akşam saatlerinde yapılan görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü.

   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun’un ağırladığı heyette, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Bakanlık yetkilileri ile AKP Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar da katılarak, görüşlerini dile getirdiler.

  Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Bakan Berat Albayrak’ın yeniden planlamaya yönelik sözlerini de hatırlatarak, kurumun ve Zonguldak ekonomisinin yaşaması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın gelişmeler ışığında aceleci davrandığını belirten Alaboyun, gelişmeleri yeniden değerlendireceklerini ve özelleştirmeye ilişkin alınmış bir kararın olmadığını söyledi.

    GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Bakan Yardımcısı Alaboyun’a davetinden dolayı teşekkür ederek, zararın sorumlusunun işçi ve Zonguldak olmadığını söyledi. Yanlış ve keyfi uygulamaların, işçi açıklarının zararın artmasında etkili olduğunu belirten Genel Başkan Demirci, yeni planın satmak veya kapatmak değil, yatırım, doğru planlama ve işçi açıklarının giderilmesi yönünde olması gerektiğini söyledi.

    AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, net bir dille özelleştirmenin karşısında olduklarını, Zonguldak’ın, maden işçisinin ve Zonguldak ekonomisinin böyle bir olaya hazır olmadığını söyledi. Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise, kendilerine danışılmadan bilgileri dışında böyle bir adımın atılmış olmasının yanlışlığına dikkat çekti. Daha önce, “TTK kısmen özelleştirilebilir” açıklaması yapan Milletvekili Hüseyin Özbakır ise konuşmadı.

    Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir de, TSO olarak daha önce yaptıkları açıklamaları paylaşarak; sürekli olarak zarar eden ve zararıyla gündeme gelen kurumun Zonguldak’ın kaybı olmayacak şekilde yapılandırılmasından yana olduklarını söyledi. Demir, “Kapattırmayacağız, özelleşmesine izin vermeyeceğiz” demekle sorunun çözülmediğini, kurumun kendi kendine kapanmak zorunda kalmadan Zonguldak’ın menfaatleri doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR