Advert
Advert
Advert

TURPCU: MALİYETLERİN DEVLET DESTEĞİYLE AZALTILMASI KARARI OLUMLU

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na Zonguldak’taki rödevanslı saha işletmelerinin çalıştırdıkları işçi başına 1400-1700 TL arasında devlet desteği verilmesine dair Bakanlıktan

TURPCU: MALİYETLERİN DEVLET DESTEĞİYLE AZALTILMASI KARARI OLUMLU
Bu içerik 1357 kez okundu.
Advert

   CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na Zonguldak’taki rödevanslı saha işletmelerinin çalıştırdıkları işçi başına 1400-1700 TL arasında devlet desteği verilmesine dair Bakanlıktan olur yazısı gelmesini önemli bulduğunu ve konuyu desteklediklerini söyledi.

  Milletvekili Turpcu yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu konu Zonguldak için çok önemliydi. İhaleleri önceden yapılmıştı ancak Soma Faciasından sonra koşullar değişti ve şirketler masraflarını karşılayamayacak ve işçileri istihdam edemeyecek duruma geldiler. Bu sorununun çözümü için uğraşan ve neticeye ulaştıran herkese teşekkür ediyorum.  Torba yasa ile gelen işçilik ve ek maliyetlerin önemli bir kısmının devlet tarafından karşılanması hem üretimin artması hem de istihdamın artması açısından önemlidir.

   Bu noktada şunu da söylememiz gerekiyor, bu durum aslında AKP’nin kanun yapma şeklinin ve mantığının ne kadar hatalı olduğunu da bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bunu polemik olsun diye değil, bundan sonraki süreçte atılan adımlarda daha dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekmek için söylüyorum. Günü birlik, ne getirip, ne götüreceği, hangi sonuçları doğuracağı sağlıklı şekilde hesaplanmadan atılan adımları daha sonra yeniden düzeltmeye çalışıyorlar. ‘Her şeyin en iyisini ben bilirim’ anlayışından vazgeçmedikleri, konuyla ilgili farklı görüşleri sürece dahil etmedikleri sürece kendi yaptıklarını sonrasında yine kendileri düzeltmeye devam edeceklerdir.

   Rödevanslı saha işletmecilerine devlet desteğinin artırılmasına ilişkin bu olur karar olumlu ve önemlidir. Ancak daha önce de söylediğim gibi bu işin anası TTK'dır.  TTK ile ilgili sorun henüz giderilmediği gibi şimdi ise özelleştirilmesi konuşulmaya başlanmıştır. Karadon başta olmak üzere maden ocaklarımızın özelleştirilmesi demek bu ocakların kapatılması demektir. Hükümetin bundan derhal vaz geçmesi gerekmektedir. Esas olan TTK'nın şu an beş bin civarında olan üretim işçisi açığının giderilmesi, üretimin artırılması, taş kömürünün ülke ekonomisine kazandırılmasıdır. Genel Maden İşçileri Sendikası’nın Perşembe günü gerçekleştirmiş olduğu eylem işçi alımı ve özelleştirmenin önlenmesi için önemli bir adımdır, sendikanın bu adımını destekliyoruz.”

   İstanbul Şişli Belediyesi’nin, Nebioğlu Belde Belediyesi’ne hibe edilen kamyonu geri istemesini de değerlendiren Milletvekili Turpcu; “Aracın geri istenmesini doğru bulmuyorum. Siyasette önemli olan halka hizmettir, belediyeler partisi ne olursa olsun orada halkımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışmaktadır, konuyla ilgili olarak Şişli Belediye Başkanımızla görüşeceğim” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR