Advert
Advert
Advert

DEVREKLİ ÇİFTÇİLERE 125 DÜVE DAĞITILDI

Devrek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce “Genç Çiftçi Destekleme Projesi” kapsamında Devrek’te çiftçilere 125 adet düve dağıtıldı

DEVREKLİ ÇİFTÇİLERE 125 DÜVE DAĞITILDI
Bu içerik 2084 kez okundu.
Advert

 

 

 -Sercan KAPUSUZ-

 Devrek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce “Genç Çiftçi Destekleme Projesi” kapsamında Devrek’te çiftçilere 125 adet düve dağıtıldı.

 Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçilerin Desteklenmesi" amacıyla 2018 yılında başvuruları kabul edilen Devrekli 25 genç çiftçiye Devrek İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce 125 adet düve dağıtımı gerçekleştirildi.

 2018 yılı ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında büyükbaş için hak kazanan 25 genç çiftçiye düveleri Devrek Belediyesi Kurban Pazar yerinde teslim edildi. Hak sahiplerine düveleri Devrek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimleri Volkan Hizarcı, Dursun Denizli ve Hakki Terzi tarafından sağlık kontrolleri yapılarak teslim edildi.

  Bölgemizde tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla ilk olarak 2016 yılında uygulanmaya başlanan Genç Çiftçi Projesi ile genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği veriliyor.  Devrek’te 25 genç çiftçiye dağıtılan 125 düve ile birlikte Devrekli genç çiftçilere 750 bin TL’lik bir hibe verilmiş oldu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ