Advert
Advert
Advert

KOYMALI: KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATACAĞIZ

Almanya'daki Karabüklüler, Almanya Karabük-Yenice ve Çevresi Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği '' Birlik ve beraberlik '' etkinliğinde bir araya geldiler

KOYMALI: KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATACAĞIZ
Bu içerik 1054 kez okundu.
Advert

 

    -Oktay Tığ-

    GLADBECK -  Merkezi, Almanya'nın Kuzey -Ren Vestfalya Eyaleti (KRV ) de yer alan Almanya Karabük-Yenice ve Çevresi Kültür ve Dayanışma Derneği '' Birlik ve beraberlik '' etkinliği düzenledi. Etkinlik öncesi, derneğin Kurucular Kurulu, İcra Kurulu, ve İstişare Kurulu toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, İcra Kurulunun çalışmaları ele alınarak, Derneğin Kadın ve Gençlik Kolları oluşturuldu. Buna göre, derneğin gençlik kolları başkanı Oğuzhan Gökmen, kadın kolları başkanı ise Arzu Kayalı seçildi.

'' Kadınlar, derneğin en önemli destekçileri ''

    Başarılı çalışmalarıyla eyaletin en köklü ve etkin derneklerinden birisi olan Almanya Karabük-Yenice ve Çevresi Kültür ve Dayanışma Derneği yeni yıla daha etkin çalışmalar yürütmek üzere, geçtiğimiz hafta seçilen yeni yönetim kurulu kolları sıvadı. İcra Kurulu Başkanı Cevdet Koymalı, Avrupa'daki tüm Karabüklüleri derneğe davet ederek, derneğin herkesin kendi evi gibi görmesini istedi. Başkan Koymalı, derneğin yeni yılda daha etkin ve geniş çaplı çalışmalar ile üyelerine hizmet etmeye devam edeceğini belirterek, özellikle derneğin önemli bir organı olan kadın kollarının oluşturulmasının önemine değindi. Başkan Koymalı, desteklerinden dolayı da tüm kadınlara teşekkür etti.

'' Yeni yılda daha etkili çalışmalarımız olacak ''

     Gençlik kollarına ve kadın kollarına büyük görevler düştüğüne vurgu yapan başkan Koymalı, Almanya'da örf ve adetlerin giderek yok olduğunun altını çizerek, dernek olarak Türk kültürünü yaşatacaklarını belirtti. Koymalı: '' Dernek olarak bugüne kadar önemli çalışmalar yürüttük. Kendine ait binası olan nadir derneklerden birisiyiz. Derneğimizde yeniden oluşturulan gençlik ve kadın kollarımız ile daha etkili olmayı hedefliyoruz. Bugün, dernek içerisinde yediden yetmişe herkesi görmek beni ayrıca mutlu etti. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. En önemlisi de, burada külütürümüzü yaşatacağız. Bu bizim için çok önemli. Tüm hemşehrilerimi derneğe davet ediyorum '' şeklinde konuştu.

     Daha sonra, misafirlere özel hazırlanmış kuzu eti, yöresel tatlı ve yemekler ikram edildi. Dernek üyeleri, Türk çayı eşliğinde birbirleriyle sohbet ettiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR