Advert
Advert
Advert

REKABET KURUMU BAŞKANI TORLAK, “İNOVASYON”U ANLATTI

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için belirlediği “Şimdi İnovasyon Zamanı!” sloganıyla Zonguldak Teknopark tarafından, ilimizde ve bölgemizde inovasyon bilincini geliştirmek üzere düzenlenen etkinlikler, Rekabet Kur

REKABET KURUMU BAŞKANI TORLAK, “İNOVASYON”U ANLATTI
Bu içerik 1023 kez okundu.
Advert

 

  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için belirlediği “Şimdi İnovasyon Zamanı!” sloganıyla Zonguldak Teknopark tarafından, ilimizde ve bölgemizde inovasyon bilincini geliştirmek üzere düzenlenen etkinlikler, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak’ın  “Yenilik, İnovasyon, Rekabet ve Ticaret Ahlakı” başlıklı konferansı ile devam etti.

Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde 19 Mart Salı günü düzenlenen konferansa, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcıları,  Zonguldak Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Sözlerine Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin doğa ile iç içe olan, yeşil ve çevre dostu kampüsünü överek başlayan Prof. Dr. Ömer Torlak, üniversitemize üçüncü kez geldiğini, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ni her ziyaret ettiğinde daha da gelişmiş olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Torlak: “İnovasyon, maliyetleri azaltan, daha verimli ve daha etkin sonuçlar doğurmaktadır”

Konferansın başında ‘İnovasyon’ kavramı üzerine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Torlak, günümüzde pek çok bilim insanının araştırmalarında önemli bir yer teşkil eden İnovasyon teriminin;  yenilikçilik ve yaratıcılık boyutlarıyla ele alınması gerektiğini söyledi.  İnovasyonun, ürün-hizmet, süreç, pazarlama ve örgütsel olmak üzere 4 farklı alanda öne çıktığına değinen Torlak, inovasyona önem veren işletme ve kurumların her zaman daha yenilikçi, daha efektif ve daha verimli bir kurumsal yapıya sahip olabildiklerini, yenilikçi fikirler sayesinde işletme maliyetlerini azaldığını belirtti.

 “Küresel Markaların, Ar-GE Faaliyetlerinin Temelinde İnovasyon Vardır”

Günümüzde işletmelerin yenilikçi ve yaratıcı fikirlere neden bu kadar önem verdiklerine değinen Başkan Torlak;  özellikle işletmelerin küresel marka olma yolunda, AR-GE faaliyetleri için ayırdıkları bütçenin, pek çok irili ufaklı ülkenin gayri safi milli hasılasının (GSMH) kat kat üstünde olduğunu, binlerce yeni fikir arasından en yenilikçi olanının bulunarak bu fikir etrafında sonuca ulaşmanın, işletmelere ciddi boyutlarda kazanç sağlayacağını vurguladı.  Bugün ülkemizde pek çok üniversitede ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde kurulan Teknopark müdürlüklerine çok sayıda yeni fikirler ile başvuru yapıldığını söyleyen Torlak, bu İnovasyon tabanlı fikirler ile en büyük amacın katma değeri yüksek, daha nitelikli ürün ve hizmetlerin piyasaya sunulabilmesi olduğunu belirtti ve bu süreçte yenilikçi fikirlerin ortaya konularak sürekliliğin sağlanmasında gençlere büyük iş düştüğünü söyledi.

İnovasyon temelli bir çok yenilikçi fikrin beraberinde rekabeti de getirdiğini söyleyen Başkan Torlak, İnovasyon ve Rekabet kavramlarının da  bu bağlamda iç içe geçmiş olduğunu, bu iki kavramın birlikte ele alınması gerektiğine dikkat çekti.

Piyasa, rekabet ve ticaret ahlakı konularına da değinen Prof. Dr. Ömer Torlak,  insan faktörüne dikkat çekerek, ahlaki yozlaşmanın rekabeti yok edici sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Rekabet Kurumu’nun amacı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Torlak,  dinleyicilerden gelen sorulara da cevap verdi.  

Konferansın bitiminde Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak’a Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı teşekkür plaketi verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ