Advert
Advert
Advert

‘KDZ. EREĞLİ TURİZM POTANSİYELİ ODAK GRUP TOPLANTISI’ YAPILDI

‘KDZ. EREĞLİ TURİZM POTANSİYELİ ODAK GRUP TOPLANTISI’ YAPILDI
Bu içerik 1301 kez okundu.
Advert

 

     15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi ile Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından, ‘Kdz. Ereğli Turizm Potansiyeli Odak Grup Toplantısı’ yapıldı.

    17 Nisan Çarşamba günü düzenlenen toplantıya, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Müze Müdürü Ahmet Mercan,  daire müdürleri, Turizm Fakültesi akademik ve idari personeli, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı yetkilileri,  Kdz. Ereğli Sanayi ve Ticaret Odası,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

     Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, turizm çalışmaları konusundaki tecrübelerini aktararak turizmin sabır gerektiren, uzun vadede sonuçların alınabileceği bir iş olduğunu ve turizmden etkin sonuçların alınabilmesi için kurumlar ve sektör temsilcileri arasında koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Çorumluoğlu, Turizm Fakültesinin bölge ve ilçe için önemine değindiği konuşmasında Turizm Fakültesinin daha verimli akademik çalışmalar yapabilmesi için fiziki şartları uygun bir binasının olması gerektiğini söyledi. İlçe belediye başkanı Halil Posbıyık, bu tarz akademik bir toplantının ilçede yapılmasının mutluluk verici olduğunu ve bu etkinliklerin Kdz. Ereğli turizminin daha profesyonelce gelişmesine katkıda bulunacağını ifade etti.

     Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, Turizm Fakültesi’nin ilçe, il ve ülke turizmine akademik noktada katkı verecek önemli bir kuruluş olduğunu, turizm bilincinin ve sürdürülebilir turizm anlayışının gelişmesi için Turizm Fakültesi’ne sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Büyükgüzel, “Turizm, bir milletin milli manevi değeridir. Çevreyi kirletmeyen, insanların sağlığını olumsuz etkilemeyen bacasız bir sanayidir. Turizmi sanayi ile akademik temelde birleştirerek neden değerlendirmeyelim ”dedi.

    Öğleden sonraki oturumlarda ise Öğr. Üyesi Tolga Fahri Çakmak moderatorlüğünde Kdz. Ereğli’nin “Kültür Turizmi” potansiyeli, Öğr. Üyesi Nalan Albuz moderatorlüğünde “Doğa ve Etkinlik Turizmi” potansiyeli konuları akademisyenler, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili vatandaşlar tarafından tartışıldı.

    Toplantı, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Fakülte Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ercan’ın teşekkür konuşmaları ile sona erdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR