Advert
Advert
Advert

ÖĞRENCİLERİN İÇ ISITAN PROJESİ

Devrek’te onlarca sosyal sorumluluk projesine imza atan İstiklal İlkokulu öğrencileri bu seferde Doğu'daki öğrenciler için adım attı.

ÖĞRENCİLERİN İÇ ISITAN PROJESİ
Bu içerik 2609 kez okundu.
Advert

 

 Devrek’te onlarca sosyal sorumluluk projesine imza atan İstiklal İlkokulu öğrencileri bu seferde Doğu'daki öğrenciler için adım attı. İstiklal İlkokulu öğrencileri el emeği, ilmek ilmek ördükleri atkıları Erzurum'daki öğrencilere gönderdi.

 İstiklal İlkokulu öğrencileri "Kendime Yetiyorum"  eTwinning projesi kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki öğrenciler için atkı ördü. Okulun 2 A sınıfı öğrencileri zorlu kış koşulları ve oradaki kardeşlerinin üşümemesi için yapımı yaklaşık 3 gün süren atkıları öğretmenleri Kamer Göktepe eşliğinde Erzurum'un Palandöken ilçesindeki Polis Amca İlkokulu’ndaki öğrencilere gönderdi.

 Öğrencilerinin ilmek ilmek ördüğü atkıların Erzurum'a gideceği için kendisinin de mutlu olduğunu söyleyen okulun 2 A Sınıf Öğretmeni Kamer Göktepe , "Bu atkılarımızı 'Kendime Yetiyorum" eTwinning projesi kapsamında Erzurum'um Palandöken ilçesindeki Polis Amca İlkokulundaki öğrencilerimize örerek onlara göndereceğiz. Kendi öğrencilerimizi doğudaki kardeşlerine atkı öreceği konusunda bilinçlendirdik. Burada 'Kendime Yetiyorum" Projesi'nin amacı kendine yetebilen, paylaşmayı bilen sorumluluk bilincini iyi kavrayan öğrenciler yetiştirmektir" dedi.

 Okul olarak sosyal sorumluluk projelerinin öğrenciler içinde etkili olduğunu ifade eden İstiklal İlkokulu Müdür’ü Yılmaz Saraç, "Biz sosyal sorumluluk projelerinde öncü bir okuluz. Sınıf öğretmenimiz Kamer Göktepe kendi öğrencileriyle gayet başarılı projelerini yürütmektedir. Bu proje hem sosyal sorumluluk içeriyor, hem de kardeş olma bilincini geliştirmiş oluyor. Aynı zamanda en çok ihtiyacımız olan el becerileri konusunda da öğretmenlerimiz öğrencilerimizi teşvik etmiş oluyorlar. Miniklerimiz ders kazanımlarıyla da bağlantılı etkinlik çalışmaları konusunda gayet başarılarını ortaya koyuyor. Biz okul idaresi olarak bu tür projelere destek olmaya çalışıyoruz. Umarım bu gibi kardeşlik projeleri okulumuzda ve ilçemizde bütün öğrencilere umut olur" diye konuştu.

 Okul öğrencileri daha sonra sınıf öğretmeni Kamer Göktepe ve okul müdürü Yılmaz Saraç eşliğinde atkıları kolilere koyarak Erzurum'daki öğrencilere gönderdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ