Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

ALDIĞIMIZ TARİHSEL SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ

Başkan Külah, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için yapılan paydaş buluşmasına katıldı.

ALDIĞIMIZ TARİHSEL SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ
Bu içerik 1253 kez okundu.
Advert

  -Sercan KAPUSUZ-

  Başkan Külah, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için yapılan paydaş buluşmasına katıldı.

  Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BAKZİFED) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Külah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in daveti üzerine 16 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan İzmir İktisat Kongresi ön çalışma toplatısına katıldı.

  İzmir'de düznelenen 7 bölgeden 71 katılımcı esnaf, tüccar ve sanayici temsilcilerinin katıldığı buluşmada, Türkiye’ye bir ekonomi politikası belirlerken sadece ekonomik parametreleri yönetmek değil aynı zamanda ekonomiyi canlandırılmak için yapılacak çalışmaların vurgusu yapıldı.

  Tarihsel bir sorumluluk aldıklarının bilinciyle 2023 Şubat ayında yapılacak kongreye ışık tutacak destek verici çalışmalar için işbirliği yapmaya Federasyon olarak hazır olduklarını belirten BAKZİFED Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Külah; 

  "İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şubat 2023'te "Geleceğin Türkiyesi'ni inşa ediyoruz" sloganıyla 100 yıl aradan sonra yeniden İzmir'de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için yapılan paydaş buluşmaları sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in daveti üzerine Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BAKZİFED)'i temsilen 7 bölgeden 71 katılımcı esnaf, tüccar ve sanayici temsilcileri ile İzmir’ de bir araya geldik. Tarihsel bir sorumluluk aldığımızın bilinciyle 2023 Şubat ayında yapılacak kongreye ışık tutacak destek verici çalışmalar için işbirliği yapmaya Federasyonumuz olarak hazır olduğumuzu,  davetleri için teşekkürlerimizi ifade ettik.

   Toplantı öncesi Federasyonumuzu temsilen şahsımı makamında ağırlayan Sayın Tunç Soyer ile sohbet sırasında bölgemiz ve yöremiz adına dünyaca ünlü, doğa dostu, ustalarımızca ağaç üzerindeki emeğin sanata dönüştürüldüğü Devrek Bastonu'muzu takdim etme fırsatı da veren Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e gösterdikleri nezaket ve ilgilerine ayrıca teşekkür ediyorum."

  İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için yapılan paydaş buluşmasının açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer;

  "Biz siyasetçilere, gelecekte Türkiye'yi yönetecek olanlara ilham alacakları, yararlanacakları bir kaynak ortaya çıkarma arzusundayız. Bugünün siyasi meseleleri ile değil geleceğin siyasi çözümleri ile ilgili bir kongre olsun istiyoruz, lütfen bu masanın etrafında üstlendiğimiz bu sorumluluğun tarihsel bir sorumluluk olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bizi engelleyen, sınırlayan hiçbir şey yok. Yeter ki sizler bu sorumluluğu, heyecanı paylaşın. Tarihsel bir görev üstlendiğimizi ve geleceğe ışık tutmak zorunda olduğumuzu aklımızdan çıkarmamalıyız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü bugünün siyasal ikliminde bunun ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bütün bu zorlukları aşarak bir araya gelmiş olmak ve bu heyecanı, umudu taşıyor olmak son derece kıymetli." dedi.

 İzmir'in yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Trabzon, Van ve Zonguldak iş dünyasından birçok isim yüz yüze ve çevrim içi katıldıklarıtoplantıda önerilerini paylaştı.

  İKİNCİ YÜZYILIN İKTİSAT KONGRESİ NEDİR?

  Şubat 2023’te gerçekleştirilecek olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde tıpkı yüz yıl önce olduğu gibi ticaret insanları, sanayiciler, çiftçiler ve işçilerin temsilcileri bir arada olacak. Bu toplantıda kadın erkek eşitliğine azami dikkat gösterilecek; kırsal kesimlerden, metropollerden, Türkiye’den ve dünyanın farklı yerlerinden uzmanların bir araya geldiği kapsamlı oturumlar gerçekleştirilecek.

İlk safhadaki paydaş buluşmaları ve ikinci safhadaki uzman buluşmalarının sonuç bildirileri, kongrenin temel girdileri olacak. Bu girdiler sayesinde Türkiye ekonomisinin ana taşıyıcıları tarif edilecek.

   İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde Türkiye’nin tüm önde gelen araştırmacıları, akademisyenleri, sivil toplum önderleri, farklı toplulukların temsilcileri, siyasi parti liderleri, bürokratlar yer alacak ve bu katılımcıların ortaya koyduğu ortak akıl doğrultusunda Türkiye’nin ihtiyacı olan yeni ekonomi politikası tarif edilecek.

  Şüphesiz ki, ekonomiyi doğal kaynaklardan, demokrasiden, geçmişe dair kültür ve bilgi birikiminden, netice itibarıyla dünyada olup biten değişimlerden bağımsız bir şekilde ele almamız mümkün değildir.       

   Bu kongrenin amacı, Türkiye’ye bir ekonomi politikası belirlerken sadece ekonomik parametreleri yönetmek değil aynı zamanda ekonomiyi canlandırılmak. Kongre sonucunda alınacak olan kararlar ikinci yüzyılın ekonomisinin tarif edilmesinde şu noktalarda önemli rol oynayacak:

  Birincisi, hangi ekonomik yatırımın nerede yapılması halinde sürdürülebilir olacağı anlaşılacak.

  İkincisi, farklı ekonomik sektörler arasındaki ilişkiler ortaya konacak.

  Üçüncüsü, Türkiye ekonomisiyle diğer ülkelerin ekonomileri arasındaki gerçekçi bağlantılar tarif edilecek ve yatırımların Türkiye’ye geri dönüşünün nasıl daha efektif olabileceği ortaya çıkacak.

 Dördüncüsü, yapılan yatırımların Türkiye’nin ekolojik ve doğal potansiyeli ile çelişmemesi sağlanacak. Bu yatırım projelerinin zamanında, doğayı koruyarak ve hızlı sonuç oluşturacak şekilde gerçekleşmesi mümkün olacak.

 Beşincisi, ekonomik kalkınmaya yönelik politikaların toplumsal çatışma yerine, toplumsal uyumu destekleyici şekilde gerçekleşmesi sağlanacak.

Sonuç olarak İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yön verecek sağlam ekonomik temellerin gelişimine fırsat sağlayacak.

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR?
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR? "
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.