Advert
Advert
Advert

29 EKİM COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıldönümü tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve dış temsiciliklerimizde olduğu gibi Devrek’te de törenle kutlandı.

29 EKİM COŞKUYLA KUTLANDI
Bu içerik 809 kez okundu.
Advert

-Sercan KAPUSUZ-

  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıldönümü tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve dış temsiciliklerimizde olduğu gibi Devrek’te de törenle kutlandı.

   İlk tören Cuma günü Devrek Kaymakamlık binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı. Devrek Kaymakamı Ümit Altay ve Belediye Başkanı Çetin Bozkurt tarafından çelenkler Atatürk Anıtı önüne bırakıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

   29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine Devrek Kaymakamı Ümit Altay başta olmak üzere, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dinar, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Mete Toklu, İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti  ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

   Bugünkü etkinlik ise Devrek Kaymakamı Ümit Altay’ın makamında protokol sırasına göre tebrikleri kabulünden sonra Kaymakamlık önündeki programa geçildi. Zonguldak Valiliği ve İl Gençlik Merkezi tarından organize edilen  'Cumhuriyet Bisiklet Konvoyu' protokolun startıyla Devrek'ten Zonguldak'a gitmek üzre yola çıktı.

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Devrek Kaymakamı Ümit Altay ve Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt halkın ve öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.  

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bayram mesajının okunmasının ardından Devrek Kaymakamı Ümit Altay davetlilere hitaben günün önem ve anlamını belirten yaptığı konuşmasında;

    "Bu güzel ve güneşli ekim gününde tek bır ırade ve yüksek bir ruh haliyle türkiye cumhuriyeti'nın 99. Kuruluş yıldönümünde en büyük ve en önemlı mıllı bayramımızı, 29 ekım cumhuriyet bayramımızı kutlamak üzere hepimiz burada toplandık.

İlelebet payıdar kalacak türkiye cumhuriyetinin doksandokuzuncu yılı kutlu olsun.

  Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz!

 Sözlerime başlarken kısa zaman önce amasra'dakı kömür ocağı patlamasında hayatını kaybeden maden şehitlerimize allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

 Birinci dünya savaşı oncesı ve sırasında ingiltere ve fransa'nın başını çektığı sömürgecilik geleneğine sahip ıtılaf devletleri çeşitli gizli anlaşmalarla ortadoğu ve kuzey afrıka üzerine böl-parçala-yönet anlayışını temel alan sınırları cetvelle çizilmiş devletler kurarak nüfuz alanlarını dizayn etmeyı hedeflediler.

 Elbette bu emellerine ulaşabilmek için önlerindeki en büyük engel osmanlı devleti'ni saf dışı bırakmaktı. Bunu gerçekleştırırken de kendı ellerini kirletmeden bu coğrafyada yaşayan mılletleri osmanlı'ya karşı kışkırtarak bölüp parçalama sürecini başlattılar. Maalesef bu milletler tuzağa çekildiklerini oyuna geldiklerini anladıklarında çok geç olmuştu.

 Birinci dünya savaşında ıhanete uğrayan yorgun ve güçsüz osmanlı devleti'nin paylaşılma planlarına dur demeye kararlı anadolu'nun bağrında alevlenen bağımsızlık meşalesi, müstevlilerin bütün hesaplarını bozdu. Mustafa kemal atatürk ve etrafında toplanan hürriyet ve vatan sevdalısı komutanların ayağa kaldırdığı yorgun ve dağılmış anadolu ınsanı sılkınıp kendine gelerek, muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda bularak, üzerine oynanan her oyunu yendı, her planı bozdu.

  Harici ve dahili bedhahlar tarafından tezgahlanan 15 temmuz fetöcü darbe girişimi gibi tuzaklardan asil milletimizin kahramanlıkları sayesinde çok daha güçlenerek çıkan cumhuriyetimiz bugünlere dimdik ayakta gelmiştir.

 İşte bugünlere kadar bir yandan iksadi, sanayi ve toplumsal gelişimini sürdürürken bir yandan da dünya siyasetinde saygın bir noktaya gelen cumhuriyetimiz'in bir asırlık tarihinin kapısına gelip dayanmış bulunuyoruz. Gelecek yıl 100. Yılını kutlayacağımız cumhuriyetimiz inşallah biz tek millet tek yürek oldukça en başta da belirttiğim gibi ilelebet payidar kalacaktır.

 Bu duygu ve düşüncelerle yeniden burada bulunan çok kıymetli vatandaşlarımızın şahsında aziz türk milletinin cumhuriyet bayramını kutluyor, başta ulu önder mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kuruluştan bugüne dek bu vatan ve bayrak uğrunda canını veren kanını döken aziz şehitlerimiz ve gazilerimize allah'tan rahmet diliyor, hayatta olanlara sağlıklı ve bereketli ömürler diliyorum." dedi

    Konuşmaların ardından program öğrencilerin şiir dinletileri, Devrek Beledieyesi Çocuk Korosu'nun müzik dinletisi ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü öğrencilerinin spor gösterileri ile devam etti. Gösterilerin ardından ilçede çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe porotokolü tarafından ödülleri verildi. Tören yapılan kortej yürüyüşü ile sona erdi.

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ