Advert
Advert
Advert

BEÜ ÖĞRENCİLERİ, TIĞ’I ZİYARET ETTİ

“Zonguldak’ın Aydınlık Yüzü” Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında, BEÜ Öğrencileri gazetemiz sahibi Tığ'ı ziyaret etti.

BEÜ ÖĞRENCİLERİ, TIĞ’I ZİYARET ETTİ
Bu içerik 3439 kez okundu.
Advert

     Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Devrek’e gelerek çeşitli araştırmalarda bulundu.

     Bülent Ecevit Üniversitesi İngiliz Dili Ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Zonguldak’ın Aydınlık Yüzü” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Devrek’e gelen üniversite öğrencileri Beyza Buruncuk, Şeyma Karakoç ve Gülşen Eksilmez Devrek’in kültür, sanat ve turizmi konularında araştırma yaptı.

     Bu amaçla gazetemiz sahibi, şair yazar İbrahim Tığ’ı da ziyaret eden öğrenciler, Devrek’in değerleri şair ve yazarlar Rüştü Onur, Müfide Güzin Anadol hakkında bilgi aldı. Rüştü Onur ve M. Güzin Anadol hakkında öğrencilere detaylı bilgiler veren Tığ, 2 Aralık tarihinin Rüştü Onur’un 75. ölüm yıldönümü olduğunu, ifade etti. Öğrencilere Rüştü Onur hakkında 12 yıldır yaptığı çalışmaları da anlatan Tığ, O’nun anısını yaşatmak için çıkardıkları Şehir dergisinin de Aralık ayında 14.yayın yılına gereceğini ve 111.sayıya ulaştığını, söyledi.

    Tığ şonları anlattı: “Neden Şehir?,Rüştü Onur, 12.09.1940 tarihinde dostu Necati Cumalı'ya yazdığı mektubunda; “Ey benim mektuplarıyla huzur bulduğum ve avunduğum kardeşim. “Şehir”de buluşacağız. Her ne pahasına olursa olsun Şehir çıkacak… Şehir, okuyucu kitlesinin karşısına yeni bir atmosferle çıkacak.” diyordu.

   Ancak Rüştü Onur, çıkarmayı çok istediği “Şehir” dergisini, ömrü yetmediği için çıkaramamıştı. Sevgili dostlarım, Fahrettin Koyuncu ve Orhan Tüleylioğlu ile birlikte bu konuyu uzun uzadıya görüşerek, Rüştü Onur'un bu dileğini bir vasiyet kabul ederek ölümünün 62. Yılında (2004) “Şehir”i çıkarmaya karar verdik. Şehir, bugün 111.sayısına ulaştı.”

    Tığ, öğrencilere Devrek Bastonu ve tarihi, Devrek Simidi ve tarihi konularının yanı sıra kaybolan meslek Semercilik konularında da bilgiler verdi.

    Gazeteci, şair-yazar İbrahim Tığ öğrencilerin kendisini ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, onlara 3’er adet kitabını hediye etti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR