Advert
Advert
Advert

USTA GAZETECİ GEDİK, GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

Gazeteci büyüğümüz Orhan Gedik büromuzu ziyaret etti.

USTA GAZETECİ GEDİK, GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ
Bu içerik 2598 kez okundu.
Advert

    Almanya’da yaşayan hemşerimiz, duayen gazeteci Orhan Gedik gazetemizi ziyaret ederek, gazetemiz sahibi, şair-yazar İbrahim Tığ’la görüştü.

    Devrek’te uzun yıllar gazetecilik yaptıktan sonra Almanya’ya yerleşen duayen gazeteci, büyüğümüz Orhan Gedik, izinli olarak geldiği Devrek’te gazetemizi ziyaret ederek 23.yayın yılımızı kutladı.

    Lise arkadaşı Selahattin Dirimeşe ile birlikte, büromuza gelen Gedik,  Bölge Haber’i yurtdışından sürekli takip ettiğini, memleketi ve bölgesiyle ilgili haberleri okumaktan büyük bir mutluluk duyduğunu anlattı. Gedik, Devrek’te gazeteciliğe başladığını anlatarak; geçen süre içersinde Devrek’te bir çok şeylerin değiştiğini ve eski Devrek’i özlediğini, söyledi.

    Devrek Postası gazetesindeki çalışmalarından da söz eden Gedik, o dönem Devrek tarihine ışık tutacak güzel çalışmalar yaptığını ancak o dönemki yazılarını bulamadığının da altını çizdi.

    İbrahim Tığ ile Bölge Haber Gazetesi’nin Devrek’te önemli bir görev yaptığını dile getiren Orhan Gedik, “Bizim bıraktığımız yerden görevi alan İbrahim Tığ kardeşimin ve gazetesinin bölgemiz, Devrek kültürünün ortaya çıkarılmasında büyük bir görev yapıyor. Tarihimize ışık tutacak çalışmalara imza atıyor. İbrahim Tığ kardeşimi özellikle kutluyorum. Devrek’in unutulan, unutulmaya yüz tutan kültürünü, türkülerini, yerel ağzını, manilerini ortaya çıkarıyor. Şuana kadar Devrek’te kültür ve sanat alanında bir çok başarıya imza atan İbrahim kardeşim, Devrek’in kültürünü kalıcı hale getiriyor. Bu az şey değildir. Kendisini bir kez daha yürekten kutluyorum. Bu arada 23.yayın yılına giren gazetenin çalışanlarını da kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

    İbrahim Tığ da gazeteci-yazar Orhan Gedik’e ziyaretleri için teşekkür ederek memnuniyetini, dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR