Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

TAPDIK, DÜNYANIN KONUŞTUĞU KARTEPE ZİRVESİNE KATILDI

Pandemi nedeniyle 2020 ve 2021 yılında yapılmayan Kartepe Zirvesi bu yıl “Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşüm” teması ile başladı.

TAPDIK, DÜNYANIN KONUŞTUĞU KARTEPE ZİRVESİNE KATILDI
Bu içerik 809 kez okundu.
Advert

  -Sercan KAPUSUZ-

  Pandemi nedeniyle 2020 ve 2021 yılında yapılmayan Kartepe Zirvesi bu yıl “Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşüm” teması ile başladı.

  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Devrek Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Gör. Seda Tapdık "Dünyanın geleceği için söyleyecek sözüm var" diyerek dünyanın önemli düşünce zirveleri arasında yer almayı başaran Kartepe Zirvesi'ne katıldı.

   Dünyanın önemli düşünce zirveleri arasında yer almayı başaran Kartepe Zirvesi, 24-27 Mart tarihlerinde kapılarını dördüncü kez açtı. 4 gün sürecek zirvede 26 akademisyen oturumu, 15 panel oturum, 2 forum ve 8 özel oturumda pandemiyle sarsılan ve iklim değişikliği tehdidiyle karşı karşıya kalan dünyanın yakın geleceğiyle ilgili senaryolar ele alıyor.

   25 ülkeden katılımcı ile birlikte gerçekleştirilen zirveye BEÜ Devrek Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Gör. Seda Tapdık'da katıldı. Tapdık, Covid 19 sonrası belediyecilik anlayışının bi SWOT analizini çıkararak oluşturduğu “Kent Yönetiminin Değişen Yüzü; Covid 19 Sürecinde Dirençli Belediyecilik” başlığı adı altında sunumu yaptı.

   “PANDEMİDEN KÜÇÜK ŞEHİRLER DAHA FAZLA ETKİLENDİ”

  Prof. Dr. Nilüfer Negiz başkanlığında yapılan ilk oturumda Çin’de başlayıp tüm dünyaya yayılan salgının toplumsal hayata etkileri ve şehir yaşamına etkileri iki farklı başlıkta ele alındı. BEÜ Devrek Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Gör. Seda Tapdik, oturumda, “Kent Yönetiminin Değişen Yüzü; Covid 19 Sürecinde Dirençli Belediyecilik” başlığı adı altında sunum yaptı.

   Dr. Öğr. Gör. Tapdik; Covid-19 sürecinin insanların bireysel olarak yaşam tarzlarına etkilerinin yanı sıra kent yaşamında büyük etkilere neden olduğunu belirterek, “Görüştüğüm belediyelerde Pandemiyle birlikte daha sistemli çalışmaya başlandığı ifade edildi. Büyükşehirlerin önemli bütçeleri olduğu için sıkıntı yaşanmadı ama küçük ve orta ölçekli şehirlerde ekstra kaynak harcanmasına neden oldu” ifadesini kullandı.

   BU YIL DA ÖNEMLİ İSİMLER VAR

Pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen Kartepe Zirvesi’ne bu yıl UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, BM İnsan Yerleşimleri Programı İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder, Nobel Barış Ödülü Sahibi, Ekonomist, Yunus Merkezi Kurucusu Prof. Muhammed Yunus, Fransa Kalkınma Ajansı Türkiye Direktörü Tanguy Denieul, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame, JICA Türkiye Başkanı Ikuro Nobuhiro, İslam Kalkınma Bankası Ülke Operasyonları Müdürü Dr. Mohamed Ishtiaq Akbar, Avrupa Yatırım Bankası Ülke Direktörü Umberto del Panta, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tarihçi İlber Ortaylı, sanatçı Mert Fırat. Alev Alatlı gibi isimler katılacak.

   SON GÜN KONUĞU İLBER ORTAYLI

  Zirvenin kapanışı ise özellikle şehirler ve kamu yönetimi konusunda uzman tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın katılacağı ‘’Kadim Şehirlerden Günümüze’’ konulu özel oturumla gerçekleşecek. Sunucu Pelin Çift’in moderatörlüğünü üstleneceği ve çok ilgi çekmesi beklenen bu özel oturumun ardından zirvenin kapanış seremonisi yapılacak ve sonuç bildirgesi okunacak.

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
İBRAHİM TIĞ, ONUR VE USLU’YU ANLATTI
İBRAHİM TIĞ, ONUR VE USLU’YU ANLATTI