Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

BİR HAFTA AŞI VE KANSER TARAMASI YAPILACAK

Devrek'te korona virüsle mücadele kapsamında aşı ve kanser tarama standı kuruldu.

BİR HAFTA  AŞI VE KANSER TARAMASI YAPILACAK
Bu içerik 942 kez okundu.
Advert

  -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek'te korona virüsle mücadele kapsamında aşı ve kanser tarama standı kuruldu.

   Devrek ilçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından Devrek Cumhuriyet Alanı'nda bir aşı standı kurularak vatandaşların randevu almadan aşılanmasına ve kanser taramasına başlandı. Devrek İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından kurulan stantta vatandaşın COVID-19 aşıları ve ücretsiz kanser

 taraması bir hafta boyunca devam edecek.

   Sağlık Bakanlığının aldığı son kararla aşı yaşının 18'e düşürülmesinin ardından harekete geçen sağlık ekipleri birçok yerde mobil stantlar kurarak aşılama çalışmalarına devam ediyor.

  Devrek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Eray Öntaş; "Mobil ekiplerimizce aşılama işlemleri hızla devam ediyor. Son olarak kurduğumuz mobil stantlarımızda ikna yoluyla vatandaşlarımızı randevusuz bir şekilde COVID-19 aşılarıyla aşılamaya devam ediyoruz. Ayrıca bugün itibariyle başlattığımız aşı çalışmasının yanında ücretsiz olarak Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), İlçe Sağlık Müdürlüğü (İSM), Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) yaptığımız 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir rahim ağzı kanseri taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere 2 yılda bir kalınbağırsak kanseri taramaları yine bir hafta boyunca açık olacak olan standımızda yapılacaktır.  Vatandaşlarımızın bu konularda duyarlı olmalarını istiyoruz.  Aşıyla kendimizi, çevremizi, ailemizi koruyabiliriz ve erken teşhiş sayesinde kanseri yenebiliriz "dedi.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
İBRAHİM TIĞ, ONUR VE USLU’YU ANLATTI
İBRAHİM TIĞ, ONUR VE USLU’YU ANLATTI