Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

EĞİTİM-SEN'DEN 23 NİSAN MESAJI

Eğitim-Sen Devrek Temsilciliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

EĞİTİM-SEN'DEN 23 NİSAN MESAJI
Bu içerik 557 kez okundu.
Advert

Eğitim-Sen Devrek Temsilciliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

  Eğitim-Sen Devrek Temsilciliği'nin yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi;   "Çocuklarımızın düşlerinin gerçeğe dönüştüğü günleri birlikte yaratma umudu İle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutluyoruz.

  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 yılında açılmasının ardından, Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yılını kutluyoruz. Türkiye, yıllardır dünyanın tek çocuk bayramını kutlamakla övünürken, ülkemizde çocukların yaşadığı ağır sorunlar, evde, okulda ve sokakta karşı karşıya kaldığı tehdit ve tehlikeler her geçen gün artmaktadır. Çocuklar, göstermelik törenlerden çok, erken yaşta büyümek zorunda kalmadan çocukluklarını doyasıya yaşamak, geleceğe umutla ve güvenle bakmak, nitelikli bir eğitim ve sağlıklı bir yaşam istemektedir.

 Eğitimde geçmişten günümüze birikerek artan sorunlar, eşitsizlik ve adaletsizlikler pandemi ile birlikte daha da derinleşmiş, çok sayıda çocuk eğitim hakkından eşit koşullarda yararlanamamıştır.

Türkiye’de çocuk iş gücü sürekli artmakta, eğitim çağındaki çocuklarımız okumak yerine tarlada, sanayi sitelerinde son derece sağlıksız, ilkel koşullarda çalışmaya ve yaşamaya zorlanmaktadır. Türkiye’de yaşayan çocukların bugünü ve geleceği için en büyük tehdit, yaşamlarının henüz başında olmalarına rağmen, acı ve sorunla yaşamak zorunda bırakılmış olmalarıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 41. maddesinde “Devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır” hükmüyle bir çerçeve çizilmiş, Türk Ceza Kanunu’nun 77. maddesinde de çocukların cinsel istismarı “İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar” kapsamında değerlendirilmiştir.Ancak Türkiye, her ne kadar çocuk haklarına dair uluslararası antlaşmaları imzalayan taraf devletlerarasında bulunmasına ve Türk Ceza Kanunu’nda gerekli hükümleri bulundurmasına rağmen antlaşma yükümlülüklerini ve gerekli tedbirleri uygulama noktasından çok uzak bir tutum içindedir. Öyle ki, son yıllarda tırmanışa geçen ve pandemi sürecinde daha da artan çocuğa karşı cinsel şiddet ve suistimaller, çocuk yaşta evlilikler, internet üzerinden işlenen suçlar, ülkemiz açısından karanlık bir tablo çizmektedir.

 Eğitim Sen olarak, tüm çocukların eğitim hakkından eşit koşullarda yararlanabildiği, gelecek kaygısı duymadan barış içinde yaşayabilecekleri, bir ülke için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

23 Nisan’ı gerçek bir bayram gibi kutlamak, çocukların yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretmekle mümkündür, diyoruz…

 Ulu önder Atatürk‘ün Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin açıldığı bu günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. 23 Nisan, dünyadaki tek çocuk bayramı olma özelliği de taşıyarak dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkıda bulunması açısından büyük öneme sahiptir.

Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyoruz."

           

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
İBRAHİM TIĞ, ONUR VE USLU’YU ANLATTI
İBRAHİM TIĞ, ONUR VE USLU’YU ANLATTI