Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

FABRİKA ÇALIŞANLARINA USTALIK BELGESİ VERİLECEK

Cilas Kauçuk/Metal Teknik çalışanlarına ustalık belgesi verilecek.

 FABRİKA ÇALIŞANLARINA USTALIK BELGESİ VERİLECEK
Bu içerik 1169 kez okundu.
Advert

  -Yasemin ALTUN-

 Cilas Kauçuk/Metal Teknik çalışanlarına ustalık belgesi verilecek.

  Devrek İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Cilas Kauçuk/Metal Teknik Sanayi İhracat İthalat Ticaret A.Ş. arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

  İlçe Millî Eğitim Müdürü Ercan Kahya ve Cilas fabrikaları sahibi İrfan Civak tarafından imzalanan protokol ile 6 aylık Ustalık Telafi Programı ile 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamındaki alanlarda, iki fabrikada çalışanların mesleki eğitim ve istihdam süreçlerinin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

  En az lise mezunu olanların kaydolacakları işbaşı eğitim programının sonunda yapılacak uygulama sınavda başarılı olan kursiyerlere Ustalık belgesi verilecek.

  Protokol imzalama töreninde İlçe Milli eğitim şube müdürü Muhammet Atlı, CİLAS fabrikaları genel müdürü Onur Ataman ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Derin hazır bulundu.

  Cilas Kauçuk/Metal Teknik Fabrikaları sahibi İrfan Civak yıllardır fabrikalarında çırak öğrencilere staj yaptırdıklarını belirterek imzalanan protokolle çalışanlarının da belgelendirilmesinden ve niteliklerinin artırılacak olmasından son derece mutlu olduğunu belirtti.

   İlçe Millî Eğitim Müdürü Ercan Kahya; "Öncelikle Mesleki eğitim işbirliği protokolümüz hayırlı olsun Protokol ile ilgili iş ve işlemleri Mesleki Eğitim Merkezi müdürlüğümüz yürütecektir. Kendilerine kolaylıklar diliyorum. Bakanımız Sayın Mahmut Özer, mesleki eğitim noktasında çok hassas. Son dönemde mesleki eğitime rağbet arttı. Öğrencilerimiz hem para kazanıyor hem de Meslek Lisesi diploması ve Ustalık belgesi alıyor.  Ustalık Telafi Programı İşbirliği Protokolü ile güzel işler çıkartacağız ve kaliteli ara elemanlar yetiştirerek, kaliteli işler çıkartacak ülkemizin gücüne güç katacağız.” dedi.

  Mesleki eğitim merkezi müdürü İsmail Derin’de protokollerin uygulanmasındaki yükümlülüklerini titizlikle yerine getireceklerini belirterek bakanlığın 2022 yılı sonuna kadar koyduğu 1 milyon kayıtlı mesleki öğrenci hedefine katkıda bulunmak için tüm ekibiyle sahada var gücüyle çalıştıklarını belirtti.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU