Advert
Advert
Advert

BAŞVURULAR BAŞLADI

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde yer alan 15 bölüm ve programda öğrenim gören öğrenciler için burs başvuruları başladı.

BAŞVURULAR BAŞLADI
Bu içerik 2222 kez okundu.
Advert

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde yer alan 15 bölüm ve programda öğrenim gören öğrenciler için burs başvuruları başladı.

 

Belirtilen birtakım koşulları karşılayan yeni kayıtlı öğrencilere verilmesi planlanan bursların eğitim öğretim yılı boyunca sürdürülmesi planlanıyor. Ancak çeşitli kurum ve kuruluşlar ile vakıflar tarafından verileceği bildirilen bursların kesilmeden devam etmesi de bazı koşulların öğrenci tarafından korunmasını gerektiriyor.

 

Üniversitenin Fen Fakültesi bünyesinde bulunan Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerine ilk 15 tercihinde yer veren ve ilgili bölüme ilk 3 sırada yerleşen öğrencilere, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından eğitim süresince burs verilmesi planlanıyor. Ancak şimdiye kadar 3 bin öğrencinin yararlandığı burs, YÖK’ün stratejik alanlar olarak belirlediği bu bölümlerden birine ek yerleştirmeyle gelen öğrenciler için geçerli olmuyor.

 

Ereğli Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunan Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği bölümlerinden birine ilk 5 tercihinde yer veren ve ilgili bölüme yerleşen adayların, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından burslu statüde desteklenmesi sağlanıyor. Söz konusu burs, ek yerleştirmelerde geçerli olmuyor.

 

Mühendislik Fakültesi bünyesindeki Geomatik Mühendisliği ile Maden Mühendisliği bölümlerine yerleşecek olan adaylara da burs desteği sağlanıyor. Sayısal puan türüyle öğrenci olan bölümlerden Geomatik Mühendisliği’ne ilk 4 sırada yerleşen adaylara, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) tarafından 2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılından başlamak üzere aylık 3 bin 500 TL burs veriliyor. Eğitim bursu miktarının her eğitim ve öğretim yılı başında HKMO tarafından belirlenmesi planlanırken, söz konusu bursun kesilmesine yol açan hususlar; bir önceki eğitim ve öğretim dönemine ilişkin 3 veya daha fazla dersten başarısız olunması, herhangi bir yarıyılda ortalamanın 4 üzerinden 2,8’in (100 üzerinden 70’in) altında kalması, öğrencinin uzaklaştırma alması, burs kapsamında yer alan üniversiteler dışında bir bölüme ya da başka bir mesleğe ilişkin bir bölüme yatay geçiş yapılması ve kayıtlı olunan programın normal öğrenim süresinde tamamlanamaması olarak açıklanıyor.

 

Aynı Fakültenin Maden Mühendisliği bölümüne yerleşen olan adaylar ise İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ya da belirlenecek Birlik, Dernek, Vakıf, Sendika gibi kurumlar tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılından başlamak üzere burs ile destekleniyor.

 

Son olarak Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nda açılan iki yeni program olan Açık Deniz Sondaj Teknolojisi ile Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi programlarından birine yerleşen adaylar, TP-OTC tarafından verilen burslar ile destekleniyor. İlgili programlarda adayların burstan yararlanması için gereken koşullar; T.C. vatandaşı olmak, yurt içinde veya yurt dışında, daha önce herhangi bir lisans veya ön lisans derecesine sahip olmamak, ağır ve tehlikeli işlerde çalışabileceğine dair heyet raporu almak ve sınavın yapıldığı yıl, TP-OTC tarafından belirlenen ön lisans programlarından birine kesin kayıt yaptırmak olarak açıklanıyor.

 

Burs almak isteyen öğrenciler Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi resmi web sitesi üzerinden başvuruda bulunabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR