Advert
Advert
Advert

BU GECE ZAM VAR

Brent petrol ve dolar/TL kurundaki yükseliş akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor.

BU GECE ZAM VAR
Bu içerik 687 kez okundu.
Advert

Brent petrol ve dolar/TL kurundaki yükseliş akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. Motorin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 1 lira 39 kuruşluk yeni bir zam daha yapılacak. Yeni zamla birlikte motorin litre fiyatı 6 günde 4’üncü kez artacak. Böylece motorin fiyatları 5,41 lira zamlanmış olacak. Benzin fiyatı için herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Fiyatlara ilişkin değerlendirmede bulunan analistler, “OPEC+'nın, ABD'nin küresel petrol fiyatlarını düşük tutma baskısı karşısında petrol üretimini kısma kararının ardından güçlenen dolara rağmen Cuma günü beş haftanın en yüksek seviyesine çıkan petrol fiyatları gündemde kalmaya devam edecek gibi görünüyor. OPEC+, Avrupa Birliği'nin Rus petrolüne uygulayacağı ambargo öncesinde üretim hedeflerini günde 2 milyon varil düşürmeyi planlayarak zaten sıkışık olan piyasada arzı baskılayacak” değerlendirmesinde bulunuyor.

PETROL FİYATI TAHMİNİ

Petrol brokeri PVM'den Stephen Brennock, Reuters'a yaptığı açıklamada, “OPEC'in son kesintisinin en önemli sonuçları arasında petrolün 100 dolar seviyelerine geri dönme olasılığı var” dedi. UBS Global Wealth Management da Brent petrolün, ‘önümüzdeki çeyreklerde 100 dolar sınırının üzerine çıkacağını’ öngördü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR