Advert
Advert
Advert

MADEN İŞÇİSİ KARARLI...

Zonguldak'ta maden sahalarının özelleştirilmesini öngören düzenlemeye karşı mücadele eden maden işçileri yeraltında ve yerüstünde direnişe devam ediyor

MADEN İŞÇİSİ KARARLI...
Bu içerik 2662 kez okundu.
Advert

    Torba yasa tasarısının 58. maddesinde yer alan “Türkiye Taşkömürü Kurumu ile Türkiye Kömür işletmeleri uhdelerinde bulunan maden ruhsat sahalarının işletmeye, işlettirmeye, bunları bölerek yeni ruhsat talep etmeye ve bu ruhsatları ihale etmeye yetkilidir” ibaresi madenciyi ayağa kaldırdı. Bu maddenin torba yasasından çıkartılmasını isteyen madenciler Zonguldak'ta direnişe başladı. Vardiyası biten işçiler sabah 08.00 de maden ocağından dışarı çıkmayarak eylem gerçekleştiriyorlar. Aynı zamanda maden ocağının kapısında da işçiler eyleme geçti. İşçilerin amacı maden sahalarının özelleştirilmesini önünü açacak olan 58. maddenin geri çekilmesi.

YASA ÇEKİLENE KADAR ÇIKMAYCAKLAR!

    Genel Maden İş Sendikası (GMİS) Üzülmez Şube Başkan Yardımcısı Erkan Üstüntaş Aydınlık.com.tr'ye konuştu. Üstüntaş: Arkadaşlarımız eylemlerine devam ediyorlar. Sendika olarak maden ocağında kalan bütün işçilerimizin yiyecek, içecek ihtiyaçlarını karşıladık. Yeni vardiyaya giren arkadaşlarımızda içeride çalışıyorlar. İşçiler torba yasada yer alan özelleştirme maddesi geri çekilene kadar maden ocağından dışarı çıkmayacaklarını söylediler.

'DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ'

   Genel Maden İş Sendikası Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir, maden ocağına işçilerin yanına gitti. Demir, maden ocağından çıktıktan sonra açıklamalarda bulundu: İşçiler kararlı torba yasa çekilene kadar mücadele edecekler. Direne direne kazanacağız. Tayfun Demir'in açıklamasının ardından işçiler direne direne kazanacağız sloganı attılar.

İŞÇİLER KARARLI

    Maden işçisi Sebahattin Oruç'ta konuyla ilgili Aydınlık.com.tr'ye açıklamalarda bulundu: Eylemimiz başarıya ulaşana kadar madenlerden çıkmayacağız. Zonguldak'ta Türkiye Taş Kömürü'ne bağlı tüm madenlerde aynı eylem uygulanıyor. 2 bine yakın maden işçisi dışarı çıkmıyor. Kararlığımız kazanana kadar devam edecek.

NE OLMUŞTU

   TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba yasa tasarısının, 'TTK ile Türkiye Kömür İşletmeleri, uhdelerinde bulunan maden ruhsat sahalarını işletmeye, işlettirmeye, bunları bölerek yeni ruhsat talep etmeye ve bu ruhsatları ihale etmeye yetkilidir' şeklindeki 58'inci maddesi, Zonguldak'ta tepki çekmişti. Genel Maden İşçileri Sedikası (GMİS), geçen cuma günü yaklaşık 4 bin madenci ile birlikte, kurumun özelleştirilmesinin önünü açan tasarıya basın açıklaması yaparak tepki göstermişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR