Advert
Advert
Advert

YENİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2019-2020 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Türkiye genelinde resmi ve özel okullarda yaklaşık 18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyona yakın öğretmen bugün ders başı yapacak.

YENİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
Bu içerik 1413 kez okundu.
Advert

 

 2019-2020 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Türkiye genelinde resmi ve özel okullarda yaklaşık 18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyona yakın öğretmen bugün ders başı yapacak. Devrek'te ise 27 okulda yaklaşık 7 bin öğrenci eğitim öğretim görecek ve 487 öğretmen de görev yapacak.

 Bugün başlayan yeni eğitim ve öğ-retim yılı 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. (Hafta sonu tatil-leri ile birlikte 9 gün)

 25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar birinci dönem devam edecek. Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün) İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.  06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)  13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.  Ara tatillerde bir ana tema başlığı altında bilim, kültür, sanat, spor, gezi, fuar gibi etkinlikler planlanacak.

  TURAN'DAN, YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI

  Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, 2019-2020 eğitim Öğretim Yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

  Milli Eğitim Müdürü Turan mesajında, “Bugün ülkemizin her yanında olduğu gibi ilçemizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı'na başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz ders başı yaparak, okulları, öğretmenleri, arkadaşları ve kitapları ile buluşacaklar. Yeni eğitim-öğretim yılının okullarımız, idarecileri ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz evlatlarımızı, zamana ve geleceğe yön veren, değerlerine sahip çıkan ve bu ülkenin ihtiyacı olan nesiller olarak yetiştirmek için çalışıyoruz.  Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin en büyük vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, tüm eğitim çalışanlarının ve ailelerimizin 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının verimli geçmesini temenni eder, sevgi, saygı ve başarı dileklerimi sunarım” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR