Advert
Advert
Advert
10. YIL MARŞI TAKINTISI

10. YIL MARŞI TAKINTISI

Bu içerik 1526 kez okundu.

   Geçen hafta Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan okul müdürleri toplantısında okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmaması talimatı veren Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’i şiddetle kınanmakta ama yeter mi acaba?
10. Yıl Marşı, Türk ulusunun birliği, beraberliği, bağımsızlık aşkı ile emperyalizme karşı yokluk ve yoksunluklar içinde verilen bağımsızlık savaşının sonucunda yeniden var olmanın coşkusunun özetidir.

   10. yıl marşının yandaş bir milli eğitim müdürü tarafından yasaklanması ve yaptığı açıklamada ise 100. yıl marşınabvurgu yapması ne kadarda gülünç. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek nesillerin zihninden ulusal belleğimiz silinmeye çalışılmaktadır.
Ancak Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan, laik, demokratik, üniter Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmeye, kimsenin gücü yetmez. Siyasi iktidar, daha önce defalarca okullarımızdaki Atatürk köşelerini kaldırmaya cüret etmiş, Atatürk’ü ve kurucu değerlerimizi kitaplardan söküp atmaya çalışmış,  öğrenci andında geçen Türk vurgusunun bir ırkı ifade ettiği kabulüyle okullarda ulusal and okunması uygulamasını kaldırmaya kalkışmıştır. Türk ulusunun kalbinin dokunulmaz bir köşesinde yaşattığı, eşsiz devlet adamı, büyük kurtarıcı Atatürk’e ve devrimlerine yönelen bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır.
Eğitim-İş, her zaman ve her koşulda demokrasiye, çağdaşlığa, laik ve üniter yapıya, ulusal birlik ve beraberliğimize, Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine ve ülkesine sahip çıkacaktır. Hep söylediğimiz gibi, bu ilke ve anlayış Eğitim-İş’in varoluş nedenidir.

  Daha önce Milli Eğitim Müdürü olduğu Balıkesir’de, “görevi kötüye kullandığı” ve “kamu zararına yol açtığı” gerekçesiyle bazı idarecilerle birlikte yargılandığı davada mahkum olan Yusuf Cengiz’i bir kez daha kınıyor ve derhal görevden alınmasını istiyoruz.

İlhan ve Turan Selçuk u saygı ile yad ederken tüm babaların gününü kutlarım.

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR