Advert
Advert
Advert
AYNI TAS AYNI HAMAM
Burhan KURMALI

AYNI TAS AYNI HAMAM

Bu içerik 2154 kez okundu.

 

      Malum kanalın söylemlerinde değişen bir şey yok. Şaşırıyor muyum? Asla!

            Sabahın erken saatlerinde başlayan yayınlarını saat sekize kadar sürdürüyor ve işi gücü CHP ile uğraşmak. Amacı belli: Yarattığı algılarla CHP’yi yıpratmak. Bu anlamda yandaşlığı konusunda eline su döktürmeyen bir haber sunucusu var o malum kanalın. Konuşurken, anlattıklarına kendisi de inanmayan bir sunucusu…

            Kıbrıs’ın Anayasa Mahkemesi, kıbrısta etkinlik gösteren Kur’an kurslarının kapatılmasına karar vermiş! “Acaba neden?” diye bile sormadan top atışlarına başladı malum kanal. Hem de desteksiz top atışlarına.

            Atışlarını da yaparken kapatma kararının CHP etkisiyle verildiğinden falan bahsetti. Hani derler ya “Güleriz ağlanacak halimize…” diye, işte o hesap.

            Kur’an kursları adı altında ülkenin güvenliğini, esenliğini ayaklar altına alacak faaliyetler sürdürürsen kapatırlar elbette.. Bunun CHP ile ne ilgisi var ki?

            İlgi odur ki, amaç CHP’yi yıpratmak. Bunun için de “Çamur at, yapışmazsa da izi kalsın” diye bir yola başvuruyorlar on yıllardır. Başardılar mı? Asla!

            Gelinen noktada da CHP’yi terör örgütleriyle yan yana gösterme gayreti içindeler. Gün geçmiyorki bu konuda bir söz söylenmesin! Oysa terör odaklarıyla kimlerin nerede ve nasıl iletişim halinde olduklarını gördük, yaşadık yıllarca. Bunun aksini iddia etmek için gerçekten de insanın aklından zoru olması gerekmez mi?

            Küçük yaşta çocuklara tecavüz ve tacizleriyle nam salmış bir vakfın eğitim içindeki konumu gündemden düşmüyor hiç! Amma velakin o malum kanaldan gık çıkmıyor! CHP içinde münferit kadınlar tacizle ilgili yakalayabildikleri konuları günlerce, aylarca dillerine dolayıveriyorlar. Gerçi ka’le alan da yok ya onları, mevzu başka…

            Devletin gelirleri, millet içinde eşit olanaklarla paylaşılır. Bu bir memleketin bekası için olmazsa olmaz bir genel kuraldır değil mi? Hal böyle olunca da şeffaf olmak gerekiyor elbette. Bu gelirleri nereye, nasıl harcadınız? diye de sorarlar adama. Söz sahibi kişiler de teker teker hesap verir millet önünde. Ama bu gerçekten milletini her şeyin üstünde tutan idareciler için geçerlidir. Oysa bizim memlekette, sormak bile suç ne yazık ki! Son örneklerini de hep birlikte yaşadık geçtiğimiz günlerde. Soruya bile tahammül gösteremeyenler, soranlara dokunmaya başladılar koro halinde… Soru soranları vatan hainliğiyle suçlayacaklar neredeyse…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR