Advert
Advert
Advert
NİTELİKLİ İNSANLAR VEKİL OLURSA ÜLKE YÜKSELİR
Ali ÖZDEMİR

NİTELİKLİ İNSANLAR VEKİL OLURSA ÜLKE YÜKSELİR

Bu içerik 15210 kez okundu.

Hasbelkader 40 yıldır siyaset dünyasını takip etmeye çalışıyorum. Bolu ilinde son 40 yıl zarfında belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapan kişilerin kimler olduğunu, nereden gelip nereye savrulduklarını, hangi maddi servetlerden hangi malvarlıklarına eriştiklerini ortalama düzeyde biliyorum. 

Vekillik ve belediye başkanlığı yapan kişilerin bazılarını saygıyla bazılarını ise nefretle anıyoruz. Nefretle andıklarımızı burada ifade edip mahkemelerde vakit kaybetmek istemem. Zira en basit bir hukuksal mesele bile aylarca, yıllarca sürüyor.

Son 1 ay zarfında çeşitli partilere onlarca insanımız vekil olabilmek için başvuruda bulundu. Bunların çoğunun adı yerel medyada haber olarak yer aldı. 

Vekil olmak için başvuranların çoğu TBMM’nin sadece “yasama” görevinin olduğunu bile bilmezler. Yasama sözcüğünün içeriğini bile bilmeyen insanların; ülkenin yönetiminde söz sahibi olmak üzere yola çıkmış olması vicdanları acıtıcı bir durumdur.

Vekil olan bir kişinin Meclis’te hangi yasama faaliyetlerinde bulunduğunu www.tbmm.gov.tr adresine giren her vatandaş görebilir.

26 Mart 2023 günü itibariyle Bolu ilini temsilen Meclis’te bulunmuş olan 3 insanımızın çalışmalarına ilişkin verileri tablo halinde aşağıda iletiyorum. Bu bilgileri Meclis’in web sitesinden aldım. Yorumu, takdiri, analizi size bırakıyorum. 

Son 40 yılın Bolu vekilleri ile ilgili kişisel kanaatim performanslarının, verimliliklerinin yeterli olmadığı yönündedir.

Yakın zamanda yapılacak milletvekili seçimlerinde bilgili, servet yapma peşinde olmayan insanlarımızın Meclis’e gitmesi temennimdir.

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM