Advert
Advert
Advert
ARTIK YETMEZ Mİ?

ARTIK YETMEZ Mİ?

Bu içerik 2819 kez okundu.

   Bunca gam, bunca dert musallat oldu başımıza, olmaya da devam ediyor. Güzel ülkemin neredeyse dört bir yanında kan ve gözyaşı var. Her gün şehit haberleri geliyor. Öyle ki artık millet de kanıksadı. Eskiden bir şehidimiz olsa ulusal yas ilan edilirdi. Şimdi gün geçmiyor şehit haberleri olmadan… “Vatan bölünmez, şehitler ölmez!” diye teselli buluyor insanlarımız. Ölenler de bedelini ödeyemeyen askerlerimiz… Oysa askerliğini yapmayana adam denmezdi eskiden değil mi?

   Terör nereden gelirse gelsin lanet edilecek bir olgu. CHP, her fırsatta çözüm için mecliste bir komisyon kurulmasını öneriyor. AKP nedense bu komisyonun kurulması için herhangi bir adım atmıyor. Mecliste çözülemeyecek bir sorun olabilir mi partiler el ele verse? Öyle görülüyor ki terörün ortadan kaldırılmasında meclis etkin kılınmazsa daha nice aileler gözyaşı dökecek!

   “Ateş düştüğü yeri yakar!”

   Öyle de oluyor. Onlarca şehit haberleri alıyoruz, radyolar, televizyonlar günlük olağan yayınlarına devam ediyor. Hele de evlendirme programları cirit atıyor neredeyse. Artık çöpçatanlık televizyonlar aracılığıyla yapılır oldu. Magazin programları hakeza… Oysa halkın sair konularda bilgilendirilmesi için yayınlar yapılması, gazete ve dergiler çıkarılması daha Tanzimat yıllarında ortaya konmuştu. Ve yayınların tarafsız olması, “Basın Ahlak Yasası” ile tescillenmişti. Şimdilerde bu yasa da rafa kaldırıldı. Taraflı yayınlarla halkın aklı ile alay eder oldular. Zaten akıl tutulması yaşayan millet, neyin yanlış, neyin doğru olduğuna bir türlü karar veremez oldu böylece…

 

                                                  DİREN ZONGULDAK – 2

 

   Zonguldak’ta bir kız yurdunda, göz göre göre kız kaçırma olayları yaşanıyor. Öğrenciler isyanlarda. Yurt yönetiminden yakınıyorlar. Ama bu konuda en ufak bir gelişme yok! Hatta öğrencilerin basına yansıyan açıklamalarından, yetkililerin kızlar kuyruk sallamazsa böyle olaylar yaşanmaz gibi akıllara durgunluk veren açıklamalar yapılıyormuş. Hangi devirde yaşıyoruz yahu? Yurtta öğrencilerin güvenliğini sağlayacak ekipler yok mu? Ya emniyet güçleri ne iş yapar tanrı aşkına? Bu konuda hem emniyetten hem de yurt yetkililerinden bir açıklama bekliyoruz. Çocuklarımızı sokakta mı bulduk!

   Bu köşeden sivil toplum örgütlerine sesleniyorum. Ne olur artık kadına yönelik şiddete dur demek için daha ne bekliyoruz? Özellikle de kız öğrencilere yönelik cinsel şiddetin bir an önce yok edilmesi konusunda bir güç birliği içine girmek gerekmiyor mu? Unutmayalım ki, yurtta yaşanan olay bizim kızlarımızın da başına gelebilirdi değil mi?

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR