Advert
Advert
Advert
OLMADI ATAM!

OLMADI ATAM!

Bu içerik 2201 kez okundu.

    Olmadı Atam, devrimlerine sahip çıkamadık. Koruyamadık onları. Demek ki biz senin nitelendirdiğin yurttaşlık düzeyine erişememişiz!

    Yok olmamak için verdiğimiz Ulusal Bağımsızlık ve Kurtuluş Savaşının ardından kurduğunuz Cumhuriyete ve onun devrimlerine sahip olamadık maalesef. Bir bir yitirdik o değerleri:

    Yazı Devrimi dedin, 29 harfli Alfabemizi getirdin, korkarım o harfler de yerini Arap harflerine bırakacak Kimi insanlar, Arap harfleriyle yazmayı bir marifet saymaya başladı bile çoktan.

    Kılık kıyafet dedin, Avrupa insanı ile giyim giyside ortak olmayı başardın. Şimdilerde özellikle birileri kara çarşafları, türbanları, çakşırları, şalvarları, serpuşları sarıkları, takkeyi kendilerine çok yakıştırıyor!

    Fen Bilimleri dedin, kültür ve sanat dedin. O değerler de yerle yeksan oldu. Uhrevi derslere bıraktı yerini fen bilimleri. Fıkıh, Hadis, Peygamber Hayatı gibi dersler ağırlıklı görülmeye başlandı okullarda. Ve en üzücüsü de Sübyan Mektepleri adıyla açılan okullarda küçücük çocuklar her bakımdan tacize uğratıldı. Birileri de tacizin dinimizde yeri olduğunu, adına da bademlime dendiğini açıklama cüretini bile gösterdi.

    Laiklik ilkesi zaten on yıllardır uygulanmıyordu, hepten kaldırıldı ortadan.

    Irkçılık, mezhepçilik ayyuka çıktı. Bu bağlamda da insanlarımız acımasızca bölündü, birbirine adeta düşman edildi.

    Cemaatlerin fink attığı bir zamana düştük. Ve sonunda 15 Temmuz’u yaşattı hain cemaat. PKK, IŞID derken FETÖ de eklendi böylece terör organlarına. Hainler, el birliği etmişçesine terör estirmeye devam ediyorlar.

    Parlamenter sistemden kurtulmak için adım adım hedeflerine yaklaşıyorlar. Cumhurbaşkanlığı adı altında demokrasiyi yok etme girişimleri had safhada.

    Çanakkale Avaşı, Kurtuluş Savaşı, Atatürk ve İnönü, müfredat programlarından çıkartılmak isteniyor. 2017 -2*18 öğretim yılından itibaren de uygulamaya sokulacak.

   Anadolu Liseleri, Fen Liseleri itibarsızlaştırıldı. Öğretmen Liseleri tarihe gömüldü. Bilimsel eğitim yerini uhrevi eğitime bıraktı.

   Ve nisan ayı içinde yapılacak referandumla planladıkları her şeyi yaşama geçirme çabalarını sürdürüyor muktedirler. Ne yazık ki, kendine milliyetçi yakıştırmasını yapan kimileri de bunlara destek veriyor.

  Cumhuriyet Halk Partisi, ülkenin içinde bulunduğu bu zor koşullardan kurtulmanın yollarını arıyor. Önümüzdeki günlerde referandum startını “HAYIR” diyerek vermeye hazırlanıyor. Sağduyulu tüm seçmenleri “HAYIR” oyu vermeye davet ediyor.

 

  Haydi HAYIR’lısı bakalım… 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR